Motosiklet dünyasının yıldızları geldi

Motosiklet dünyasının yıldızları geldi

İsotlar Grup tarafından Türkiye’ye getirilen Peugeot Motorcycles, Brixton, Lambretta, Govecs, Horwin, UM, Malaguti ve Motron farklı özellikleriyle motor severlerden tam not alacağa benziyor.

İsotlar Grup, 1965 yılından bu yana dünyanın lider otomotiv ve motosiklet markalarının distribütörlük, yetkili satıcılık ve servis hizmetleriyle faaliyetlerini yürütüyor. Grubun markaları arasında bulunan İsotlar Motor, farklı segment ve özelliklerde motosikletler sunan Peugeot Motorcycles, Brixton, Lambretta, Govecs, Horwin, UM, Malaguti ve Motron gibi sunan dünyanın yıldız markalarını Türkiye’deki motor severlerle buluşturuyor. Biz de bu markaların modellerinden birkaçının özelliklerine dair bir inceleme yapıyoruz.

Metropolis 400, en yüksek teknolojiyle donatılmış üç tekerlekli scooter olarak kabul ediliyor.
Metropolis 400, en yüksek teknolojiyle donatılmış üç tekerlekli scooter olarak kabul ediliyor.

Peugeot Motorcycles

Peugeot Motorcycles; Django, Metropolis, Kisbee, Tweet, Pulsion ve Speedfight modellerini beğeniye sunuyor. Detaylı teknik bilgilere hem İsotlar Motor’un hem de Peugeot Motorcycles’ın web sitelerinden ulaşılabiliyor. Modellere dair genel bir fikir edinelim.

Django; Django 50cc ve Django 125cc olmak üzere iki ayrı kapasitede tasarlanmış. Scooter modeller içinde Django’lar retro çizgileriyle öne çıkıyor. Klasik Peugeot modeli S57C'nin hatlarından ilham alan Django 50cc ile neo-retro tarzıyla dikkat çeken Peugeot Django 125cc teknolojik açıdan da sahip olduğu modern donanımla dikkat çekiyor. Motor hacmi açısından farklılık gösteren iki model, azami güç ve yakıt tüketimi konusunda da değişik özellikler taşıyor.

Metropolis 400; piyasada teknolojik açıdan en gelişmiş üç tekerlekli motosiklet olarak kabul ediliyor. Fransa'da Mandeure'deki tarihi fabrikasında tasarlanan Peugeot Metropolis 400, stabilite, performans ve pratikliği birleştiriyor. Üç tekerlekli bu araç hem uzun yolda hem şehir trafiğinde konfor sunuyor. I-Connect teknolojisi ile donatılmış Peugeot Metropolis 400'ün Allure, SW ve GT olmak üzere üç farklı versiyonu bulunuyor.

Kisbee’ye gelince… Kisbee’nin belki de en önemli özelliği motosiklet ehliyeti gerekmeden kullanılabilecek oluşu. Modern bir tarza sahip dijital gösterge paneli ile Peugeot Kisbee 50cc, işlevsel ve kolay bir sürüş sağlıyor. Bu sevimli scooter ile sele altında tam boy kask saklamak, gidonun altına bir çanta asmak ve eşyaları düz bir zemin üzerinde güvenle taşımak mümkün. Scooter, iki koltuklu sele, geri çekilebilir yolcu ayağı dayamaları, önde 170 mm disk freni, düz zeminde 760 mm'de alçak ve rahat oturma imkânı da sunuyor.

Tweet; tam adıyla Peugeot Tweet 200 Euro 5 ABS, Peugeot’nun büyük tekerlekli scooter’ı. Ultra hafif ve kompakt boyutuyla 2021 Model Peugeot Tweet 200, büyük 16 inç tekerlekleri ve düşük fiyatı ile öne çıkıyor. Büyük tekerlekleri, ABS fren sistemi sayesinde manevra kabiliyeti ve güvenlik sağlıyor. Kilitlenebilir torpido gözü, çanta kancası, bagaj askısı ve koltuğun altındaki eşya gözüyle geniş bir taşıma kapasitesi sunuyor. 

Speedfight 50 cc, 20 yıl önce ilk kez piyasaya sürülen bir efsane.
Speedfight 50 cc, 20 yıl önce ilk kez piyasaya sürülen bir efsane.

Pulsion, akıllı teknolojiyle donatılmış; şehir içinde ve dışında kullanım için ergonomik olarak tasarlanmış. RS döşemesinde "çıplak" gidon ve spor tarzı ekranın yanı sıra özel soğuk paslanmaz çelik ayak plakalarına sahip. Bu tasarımın Pulsion Active Euro 5 - 125cc, Pulsion GT Euro 5 - 125 cc ve Pulsion Allure isimli üç ayrı modelde sunuluyor.

Speedfight, 50 cc ve 125 cc motor seçenekleri ile kompakt ve çevik. 20 yıl önce ilk kez piyasaya sürülen bu efsanevi scooter aslında bir ikon. Peugeot Speedfight, sportif tasarımı ve üst düzey özellikleriyle en yoğun trafikte bile dinamik bir sürüş sunuyor. Peugeot Speedfight 50cc ile maksimum hızlanma, mükemmel yol tutuş ve sürüş dinamikleri de bir arada sunuluyor. 

Brixton Felsberg serisi daha çok tozlu yollar, araziler için tasarlanmış bir model.
Brixton Felsberg serisi daha çok tozlu yollar, araziler için tasarlanmış bir model.

Brixton

Brixton; Cromwell serisi, Felsberg, Sunray, Rayburn ve Crossfire ile iddialı bir duruş sergiliyor.

Cromwell serisi; Brixton Motorsikletleri’nin modern yol klasiği olarak dikkat çekiyor. Brixton yakıt tankı İngiliz tasarımının en iyisi olarak gösteriliyor. Standart donanımları arasında, ayarlanabilir amortisörler, LED gün ışığı ve LED göstergeleri, dijital hız göstergesi, CBS - Kombine fren sistemi veya ABS - Kilitlenme önleyici fren sistemi, EFI - Elektronik yakıt enjeksiyonu sayılabilir. Kapasite ve teknik özellikleri açısından farklılık gösteren Cromwell 125, 250, 1200 modelleriyle yolda konforlu bir sürüş sunuyor.

Felsberg serisi de daha çok tozlu yollar, araziler için tasarlanmış bir model. Felsberg, 125, 125 XC, 250 olarak modellenmiş. Dar şeritler ve engebeli araziler için yapılmış olan şişman lastikleri ile Felsberg her zaman beklenmeyene de hazır. Standart donanımları arasında, ayarlanabilir amortisörler, LED gün ışığı ve LED göstergeleri, dijital hız göstergesi, ABS - Kilitlenme önleyici fren sistemi, EFI - Elektronik yakıt enjeksiyonu bulunuyor.

Sunray, LED ışıkları, elektronik yakıt enjeksiyonu ve dijital hızölçeri ile dikkat çekiyor. Ön ve arka disk frenleri, tek silindirli, dört zamanlı, hava soğutmalı motor ise ihtiyacınız olan tüm hareketliliği sağlamayı vadediyor. Alçak gidonları, girintili yakıt deposu ve mono kapak eklentilisi ile modern şehir caddeleri için inşa edilmiş bir klasik.

Bu model, bağımsızlığına düşkün motosiklet kullanıcılarını hedefliyor.
Bu model, bağımsızlığına düşkün motosiklet kullanıcılarını hedefliyor.

Rayburn; Sunray'in şehir içi kuzeni olarak tanıtılıyor. Yaylı koltuklu bu bobber tarzı motosiklet, bağımsızlığına düşkün motosiklet kullanıcıları için tasarlanmış. Yan panelinde deri bir çanta bulunan modelin donanımları arasında, LED gün ışığı, LED göstergeleri, dijital hız göstergesi, CBS - kombine fren sistemi bulunuyor.

E-Schwalbe; elektrikli motosiklet, Bosch'un benzersiz tasarımı ile güçlenmiş ve şehre çok yakışmış.
E-Schwalbe; elektrikli motosiklet, Bosch'un benzersiz tasarımı ile güçlenmiş ve şehre çok yakışmış.

Govecs

Govecs; E-Schwalbe, Elmoto Loop, Govecs Flex 2.0, Elmoto Kick gibi modelleriyle dikkat çekiyor.

E-Schwalbe; elektrikli motosiklet, Bosch'un benzersiz tasarımı ile güçlenmiş 4 kW elektrik motoru ile sınıfının en güçlüsü. Harika hızlanma, etkileyici bir sürüş deneyimi sunuyor. Bosch 4.4” LCD ekranda, en önemli bilgiler ve işlevler kolayca görüntüleniyor. Şarj süresi ise %0-100 / 5 Saat olarak belirtiliyor.

Elmoto Loop, çevre dostu şık tasarımıyla dikkat çekiyor. En iyi bisiklet ile en iyi scooter özelliklerini birleştiren bu hafif model keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Horwin’in ürün yelpazesinde şehre yönelik elektrikli modeller bulmak mümkün.
Horwin’in ürün yelpazesinde şehre yönelik elektrikli modeller bulmak mümkün.

Horwin

Horwin; EK1, EK 3 ve CR6 modelleriyle Türkiye’de. Ürün yelpazeleri, elektrikli hafif sınıf motosikletler (50cc), elektrikli scooter’lar, elektrikli bisikletler ve diğer akıllı E-Mobilite çözümleri kapsıyor.

Horwin EK1; 72V yüksek voltajlı akıllı lityum pil ile donatılmış. Tek pil ile 26Ah hacim ve maksimum menzil olarak 70 km'ye ulaşıyor. İkinci pil ile 40Ah hacim ile maksimum menzil olan 120 km'yi yakalıyor. Ayrıca iki adet isteğe bağlı olarak çıkarılabilen pili bulunuyor. SOC izleme sistemi ve modern pil yönetim sistemi BMS, arıza riskini azaltıyor.

Horwin EK3; modern tasarımı, yumuşak hatları ile ilk bakışta dikkat çekiyor. Daha uzun mesafeleri hızlı, zarif ve ekonomik bir şekilde kat ediyor. Günlük kullanım için ideal. En son güvenlik standartlarına uygun olarak geliştirilen ve çok sayıda yüksek teknolojili sistemle donatılan EK3; CBS fren sistemi, LED ışıklar, ışık kapatma-geciktirme işlevi, anahtarsız çalıştırma, dokunmatik çalıştırma ekranı, hız sabitleme, geri vites, hırsızlık önleme alarm sistemi ve arızaya dayanıklı lastiklere sahip.

Horwin CR6 da yine mevcut en modern lityum iyon pilleri kullanıyor. 53 Ah pil takımıyla yaklaşık %0-80 arasında 3 saat ve 120 kilometreye kadar menzil sunuyor. Tıpkı günümüzün önde gelen otomobil üreticileri gibi CR6'daki pil hücreleri de optimum şekilde zırhlanıp korunuyor.

Burada önemli bir bölümünü aktardığımız markaların modelleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye İsotlar Grup’un internet sitesinden ulaşılabiliyor. Motosiklet tutkunları için keşfe değer bir yolculuk…

Quick Motosiklet Trafik Sigortası

Motosikletinle seyahatlerin için 7/24 Quick Yardım Asistans hizmetlerini kapsayan zorunlu trafik sigortan ekonomik fiyatlarla ve anında hazır.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/motosiklet-sigortasi