En iyi maskeli kask modelleri

En iyi maskeli kask modelleri

Yaşamın tüm alanlarını dönüştüren pandemi, motosiklet kullanımını yaygınlaştırdı. Hızlı, güvenli ve ekonomik bir çözüm olarak tercih edilen motosiklet kullanımındaki artış 2021 yılında %23’e dayandı. Motor kaskı, pantolonu ve montu gibi güvenli sürüş sağlayan ekipmanlar, motosiklet kullanıcılarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kaliteli ve dayanıklı malzemeden üretilen maskeli kask modelleri, motosiklet kullanıcılarını her türlü tehlikeden, güneşin zararlı ışınları ile doğanın kötü sürprizlerinden koruyor. En çok tercih edilen maskeli kask modellerinin özelliklerini sizler için araştırdık...

 

Shark Drak (Raw) Kurtz

En iyi kask markaları arasında yer alan Shark’ın sıra dışı tasarımı fonksiyonellikle buluşturduğu Drak (Raw) Kurtz modeli, istenildiğinde maske ve gözlük kısmından ayrı olarak da kullanılabiliyor. Darbeyi eşit dağıtan kanallı köpük sistemine sahip olması güvenlik açısından önemli. Çok katmanlı dokusuyla üst düzey güvenliği yakalayabiliyor. Rüzgâr pedi ve burunluk da kaskın maske donanımına dahil.

Termoplastik malzemeden üretilen kaskın ısı geçirmezliği hayli yüksek. Maskeyle birlikte ağırlığının 1150 gram olması uzun yol sürüşlerinde büyük bir avantaj yaratıyor. UN ECE REG 22.05 güvenlik sertifikasına sahip olan modelde dahili güneş virözü bulunmasa da çizilmez ve UV filtreli camıyla göz bölgesini güneşin zararlı ışınlarına karşı yeterince koruyor diyebiliriz. Önde ve arkada bulunan havalandırma kanalları ile kask içinde kusursuz bir hava sirkülasyonunu sağlıyor. Çıkarılabilir ve yıkanabilir astarı da hijyen endişelerini ortadan kaldırıyor. Oldukça komplike bir yapıya sahip olan kask 3.500 TL’den satışa sunuluyor.


Caberg Ghost

Açık ya da yarım kask kategorisinin yeni üyesi Caberg Ghost’un en önemli özelliği fiber glass, kevlar, karbon malzemeden oluşan trikompozit bir yüzeye sahip olması. Bu özellik kaskın ağırlığını artırmadan güvenilirliğini üst noktaya çıkarıyor. Dış yüzeyindeki çift katman dokusu, her türlü darbeye karşı yapılan testlerden başarıyla geçmiş. Pinlock ve çizilmez camı ideal bir maksimum görüş sunuyor. Maskenin kasktan bağımsız yapısı bulunmasa da burun koruma kısmı istenildiğinde çıkarılabiliyor. İç pedlerin tümü de çıkarılabilir ve yıkanabilir. Oldukça minimal bir tasarıma sahip olması, üst düzey donanımına mütevazi bir yaklaşım getiriyor. Tasarımında kullanılan hafif ve dayanıklı malzeme seçimi modelin fiyatını artıran en önemli unsurlardan biri. 5 bin 500 TL fiyatı olmasına rağmen, sunduğu üst düzey güvenlik gerçekten paha biçilmez!

Maskeli kask modelleri motosiklet kullanıcılarını güvenli havuzda buluşturuyor
Maskeli kask modelleri motosiklet kullanıcılarını güvenli havuzda buluşturuyor

Shark V Can 512

Shark’ın karmaşık modellerinden biri olan Shark V Can 512, küçük bütçeli bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu modelin Drak (Raw) Kurtz’un aksine kaska entegre maskesi bulunuyor. Fiyatının daha düşük olmasının en önemli nedeni bu olsa gerek. Motor kullanıcıları için maskenin kasktan bağımsız olarak kullanılması pratikte oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Bu bir dezavantaj gibi görünse de güvenlik açısından sahip olduğu üst düzey koruma faktörü, motor kullanıcılarını güvenli bir havuzda buluşturuyor.

Modelin nefes alabilen iç süngerleri ve sökülebilir yan pedleri sürüşü konforlu hale getiriyor. Entegre güneş vizörü ile uzun yol sürüşlerinde göz hassasiyeti yaşayanların sesine kulak veriyor. ECE Sertifikası ile kara yollarında taşıması gereken koşulları sağladığını resmi olarak belgeliyor. Her sürüşte maske ve kaskı aynı anda kullanmak isteyenlere hitap eden Shark V Can 512’nin fiyatı 800 TL civarında.


Maskeli deri scooter kaskları

Yaz mevsiminde maskeli kask kullanımı motor kullanıcıları için eziyet haline gelebiliyor. Yüz maskesi ile kaskı ayrılabilen deri scooter kaskları, yaz aylarında zorlu araziler yerine günlük kullanım için oldukça ideal. Üst yüzeyi deri olmasına rağmen iç tabakasında aşınma, düşme ve kırılmaya karşı dayanıklı ABS malzeme ve kaliteli köpük malzeme kullanılmış. İç yüzeyini kaplayan yıkanabilir kadife astarı aynı zamanda nefes alabilir bir yüzey oluşturmaya yardımcı oluyor. Farklı renklerde üretilen bu modeller, tasarımıyla motor kullanıcılarının şıklık arayışlarına cevap verirken hafifliğiyle de sürüş keyfini doyasıya yaşatıyor. 950 gr ağırlığa sahip bu modellerin siyahtan, yeşil ve pembeye uzanan oldukça geniş renk seçenekleri yaklaşık bin TL’lik fiyatlarla satışa sunuluyor. 

Maskeli kask modellerinin fiyatları bin TL’den başlayıp 5 bin 500 bin TL’ye kadar çıkıyor
Maskeli kask modellerinin fiyatları bin TL’den başlayıp 5 bin 500 bin TL’ye kadar çıkıyor

JWL Motor Maske

Kasktan bağımsız olarak tasarlanan kask maskesi modelleri de güvenlik ve konfor arayışlarına optimum çözüm sunuyor. Maskeli kasklardan daha ucuz fiyatlara sahip bu modeller alternatif arayanlara hitap ediyor. Tam yüz motorcu maskesi olarak tanımlanan JWL Motor Maske Motorcu Maskesi; ultraviyole ışınlar, su ve toza karşı tam koruma sağlıyor. Gözlük ve ağızlık kısmı ayarlanabilir bir forma sahip olan maske açık kasklar içinde rahatlıkla kullanabiliyor. Ergonomik yapısıyla yüze tam oturarak güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. Motor kaskından bağımsız olarak kullanımı da ona fonksiyonellik kazandırıyor. Yüzün tümünü kapsayan koruyuculuğunu artıran bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Online pazaryerlerinde yaklaşık 350 TL üzerinden satışa sunuluyor.


Tex 710 Jet Maske

Sünger, plastik ve PC lens kullanılarak tasarlanan Tex 710 Jet Kask Maskesi, sertleştirilmiş yüzeyi ve anti-kimyasal özelliği ile sürüş sırasındaki deformasyonlara geçit vermiyor. Yüzü güvenle saran mekanizması, geniş konfor bantları, kaska tutunmasını destekleyen çapraz silikonlarla işlenen lastikleriyle konforlu bir kullanım sunuyor. Geniş konfor bantları, gözlüğün göz çevresini rahatsız etmeyecek şekilde yüzü kavramasını sağlıyor. Dayanıklı optik lensi motor kullanıcılarını güneş ışınlarından korurken, motosiklet kullanıcılarının en çok şikayetçi olduğu rüzgâra karşı koruyucu özelliği ile ortalama 250 TL’lik fiyatı onu en çok tercih edilen kask maskeleri arasına sokuyor. 

Kasktan bağımsız kask maskesi modelleri, konfor ve güvenlik arayanlara optimum çözümler sunuyor
Kasktan bağımsız kask maskesi modelleri, konfor ve güvenlik arayanlara optimum çözümler sunuyor