Dünyanın en iyi 10 eğlence parkı

Dünyanın en iyi 10 eğlence parkı

Disney’in tema parklarından en hızlı trenlerden birine sahip PortAventura World’e, işte 7’den 70’e milyonlarca kişinin ziyaret ettiği dünyanın en iyi eğlence parkları… 

Disneyland / ABD, California

1955’te açılan ilk Disney eğlence parkı olan Disneyland, her yıl milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Dev parkın içinde Disneyland Park ve Disney California Adventure Park, oteller, restoranlar ve mağazalar bulunuyor. Disneyland’deki Star Wars, Aslan Kral, Karayip Korsanları şovlarının yanı sıra Fantasyland, Tomorrowland ve Advantureland gibi konsept alanlarda eğlenceli deneyimler sunuluyor. 

Walt Disney World / ABD, Florida

Disneyland’den daha sonra yapılan ve 1971’de açılan, yüzölçümü olarak da daha büyük olan Walt Disney World, Florida eyaletinin Orlando şehrinde bulunuyor. Walt Disney World’de; Magic Kingdom, Epcot, Disney Hollywood Stüdyoları ve Disney Animal Kingdom olmak üzere dört tema parkı, iki su parkı, oteller, restoranlar ve alışveriş merkezi bulunuyor. 

Universal Studios Hollywood / ABD, California

1915 yılında sinema severlere film seti deneyimi yaşatmak için açılan Universal Studios tema parkı ve film stüdyosunda, eğlenceli turlar ve şovlar düzenleniyor. Stüdyo turu ile bilinen eğlence parkında; Jurassic World, Harry Potter, Transformers temalı alanlar da büyük ilgi görüyor. Güncel filmlerin konseptindeki alanlar, belli aralıklarla değişiyor. 

Canada’s Wonderland / Kanada, Ontario

1981'den beri her yaştan eğlenceseveri ağırlayan Canada’s Wonderland; 17 farklı hız treni, 20 dönümlük su parkı Splash Works, çocuk alanları başta olmak üzere 200'den fazla eğlence alanına sahip. Gösteriler ve özel etkinliklerin de gerçekleştiği eğlence parkında, 360 derece dönen dev bir salıncak ve çocuklar için bir fırlatma hız treni yakın zamanda açılacak.  

Disneyland Paris / Fransa, Paris

1992'de Marne-la-Vallee kasabasında açılan Disneyland Paris, EuroDisney adıyla da biliniyor. Disneyland Parkı, Walt Disney Stüdyoları Parkı, oteller ve restoranların bulunduğu Disneyland Paris’te düzenli olarak gösteriler, geçit törenleri ve etkinlikler düzenleniyor.

Disney’in en çok ziyaret edilen eğlence merkezleri Paris ve Amerika’dakiler olsa da Uzak Doğu’da üç parkı daha bulunuyor: 1983'te Japonya’da açılan Tokyo Disneyland, 2005'te açılan Disneyland Hong Kong ve 2016’da açılan Şanghay Disney Resort. 

Liseberg / İsveç, Gothenburg

En eski eğlence parklarından olan Liseberg, 1923’ten beri açık. Küçükler için olduğu kadar büyükler için de eğlenceli alanlara sahip Liseberg; 35 metreye çıkan AeroSpin, ahşap hız treni Balder ve atlı karıncasıyla meşhur. 

Europa-Park / Almanya, Rust

1975’te açılan Almanya’nın en büyük tema parkı Europa-Park, her yaştan insanı kendine çekiyor. Europa-Park’ta; Avrupa Parkı, su parkı Rulantica, sanal eğlence merkezi Yullbe, 6 tane tema oteli, restoran, kafe, barlar, farklı tarihlerde düzenlenen festivaller ve etkinler yer alıyor. 

PortAventura World / İspanya, Tarragona

6 farklı temaya sahip PortAventura Parkı, İtalyan motor yarışları konseptli Ferrari Land, on altı havuzu bulunan Caribe Su Parkı, mağazalar, altı tane otel ve farklı mutfaklara sahip restoranlar mevcut. Eğlence parkının en popüleri ise 180 kilometreye 5 saniyede çıkan hızlı tren Red Force.

Prater / Avusturya, Viyana

Tarihi 1895 yılına dayanan, 1945’te yenilenen Prater; mağara treni, su parkı, dönme dolap, go kart pisti, hayalet tren, hız treni, labirent, atlıkarınca, bowling, oyun salonu, 5D sinema gibi birçok eğlence alanına sahip. Konser ve farklı pazarların da düzenlendiği park içinde bulunan Prater Müzesi’ndeki tablolar, fotoğraflar, eski fal makinesi ve vantrilok kuklası ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Ocean Park / Hong Kong

Hong Kong’da bulunan su temalı eğlence parkı Ocean Park’ta; farklı yaşlar için hız trenleri, sanal gerçeklik roller coaster’ı, hayvanat bahçeleri, deniz canlıları parkı, akvaryum, restoran ve mağazalar bulunuyor.