2022’de satışa girecek 9 scooter modeli

2022’de satışa girecek 9 scooter modeli

Motosiklet markalarının yeni ürünlerini tanıttığı ünlü fuar Eicma Show 2021 yılında Polonya’da düzenlendi. 25 - 28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuarda birçok marka 2022 yılında satışta olacak scooter modellerini tanıttı. 

Vitessiz ve hafif olan scooterlar özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde sürücülere büyük avantaj sağlıyor. İşte 2022 yılında satışta olacak scooter modelleri!

Honda X-ADV 350

Honda X-ADV serisini 2016 yılında hem kapsamlı bir scooter hem de macera motosikleti olarak tanıttığında sürücülere yenilikçi bir deneyim yaşama şansı sundu. 2022 Honda X-ADV 350 de bu anlayışı sürdürmeye devam ediyor. 

Yenilikçi özellikleriyle Honda X-ADV 350 farklı bir sürüş deneyimi sunuyor.
Yenilikçi özellikleriyle Honda X-ADV 350 farklı bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yönetiminin kolay olması ve çevik hareketleri rahat bir sürüş deneyim sağlıyor. 186 kilogram ağırlığındaki X-ADV 350 motoru sıvı soğutmalı ve 3,6l/100km yakıt verimliliği ile Euro5 uyumlu.

Honda Akıllı Telefon Sistemi’ne sahip X-ADV 350 modelinde 22 litrelik koltuk altı bagaj alanı ve devrilmeye karşı eğim sensörlü bir orta sehpa bulunuyor. Bununda yanında eşit aydınlatma sağlayan ledler de modelin öne çıkan özellikleri arasında.

Yamaha TMAX 560

Daha uzun bir koltuk ve rahat ayaklık kısmı ile yen Yamaha TMAX 560 kullanıcılarına konforlu bir sürüş deneyimi vadediyor. Kompakt gövdesi, sert çizgili tasarımı ve aerodinamik ön kanatları ile sürücülerin ilgisini çekiyor. 

Yamaha TMAX 560 sınıfın en iyi özelliklerine sahip.
Yamaha TMAX 560 sınıfın en iyi özelliklerine sahip.

Hem şehir içi hem de şehir dışı yolculuklar için uygun olan Yamaha TMAX 560, kendi sınıfının en iyi premium teknik özellikleri, seyir kontrolü, hafif alüminyum şasi, elektrikle ayarlanabilir ekran, geniş depolama alanı ve akıllı anahtar sistemine sahip. Modelin motoru 560 cc ve Euro5 uyumlu. Motorun orta sehpası hırsızlığa karşı kilitlenebiliyor.

Honda Forza 750

Diğer Honda Forza modelleri gibi sportif tasarımı ile bir scooterdan beklenenden daha güçlü olan Honda Forza 750, kolay vites geçişi sağlayan DTC şanzımana sahip. Su soğutmalı, dört zamanlı ve paralel çift silindirli 745 cc motor ile şehir içi ulaşım şimdi daha konforlu. 

Sürüş modları Honda Forza 750’yi öne çıkaran özelliklerden.
Sürüş modları Honda Forza 750’yi öne çıkaran özelliklerden.

Honda Forza 750 aynı zamanda farklı sürüş modları, HSTC ve güç modu özellikleri ile sürüş kontrolünü farklı bir boyuta taşıyor. Islak ağırlığı 235 kilogram olan scooterın 790 mm oturma yüksekliği ve ergonomik yapısı sürücüler tarafından ilgi görüyor.

Suzuki Burgman 400

Suzuki Burgman 400 modelinin dahil olduğu maxi scooter kategorisi, hem şehir içinde hem şehir dışında uzun süre kullanılabilme, rahat ve pratik olma özellikleriyle biliniyor. Suzuki 2022 Burgman 400 modeli ile bu maxi scooter özelliklerini daha da geliştirdi. 

Hem şehir içi hem şehir dışınsa Burgman 400 sevilen bir model.
Hem şehir içi hem şehir dışınsa Burgman 400 sevilen bir model.

Revize edilen tek silindirli 400 cc motorlu Suzuki Burgman 400 daha kolay başlatma ve daha yumuşak rölanti ve rahat güç dağıtımı özellikleriyle dikkat çekiyor. Az yer kaplayan ABS sistemiyle ağır frenlemelere kolaylık sağlamak üzere tasarlandı.

Voge Scooter SR4 400

Loncin grubuna ait Voge markası, Scooter SR4 400 modelinde yerden 761 mm yükselen pilot koltuğu ile ergonomik bir sürüş sağlamayı hedefliyor. Ayrıca uzun mesafeli yolculuklarda sürücüye konfor sağlamak amacıyla pilot koltuğunda bel desteği mevcut. 

SR4 400, sürücüye en rahat oturma rahatlığını sağlamayı amaçlıyor.
SR4 400, sürücüye en rahat oturma rahatlığını sağlamayı amaçlıyor.

BMW C400 ile aynı mekaniğe sahip modelin motoru 350 cc ve tek silindirli. Fren lambalarına göre daha dar olan arka lambaları ve park lambalarının üzerindeki göstergeler ile güçlü bir aydınlatma sistemine sahip. Fren sistemi sayesinde Voge Scooter SR4 400, ön tekerlek arka tekerlekten daha hızlı döndüğünde algılayabiliyor ve savrulmayı önlemek adına fren sistemini kullanıyor.

Ovaobike CT-X

Eicma fuarının gözde modellerinden CT-X, Ovaobike’ın özellikle şehir için kullanım için tasarladığı bir model. Elektrikli motosiklet kategorisinde yer alan CT-X tasarımı ile dikkat çekiyor. Hem agresif hem de sportif bir görünümle 120 kilogram ağırlığında. 

CT-X modelinin motor gücü dikkat çekiyor.
CT-X modelinin motor gücü dikkat çekiyor.

Tayland markası Ovaobike’ın CT-X modeli maksimum 145 km hıza ulaşabiliyor. Elektrikli motosiklet kategorisine göre oldukça güçlü bir motoru olan modelin motoru sıvı soğutmalı. Modelin dikkat çekici diğer özellikleri ise ön ve arka LED ışıkları, kask saklama alanı, anahtarsız sistem ve üç saat süren şarjı.

SYM Joyride 300 / Joyride 16 300

Şehir içi kruvazör scooter pazarının önemli modellerinden Yamaha XMax 250 modeline rekabet amaçlı üretilen SYM Joyride 300 ve Joyride 16, 300 Eicma fuarında ilk defa tanıtılan modeller arasında. Her iki model de rahat bir oturma pozisyonuna sahip olmakta iddialı. 

Joyride 300 ve Joyride 16 300 modelleri fuarın iddialı modellerinden.
Joyride 300 ve Joyride 16 300 modelleri fuarın iddialı modellerinden.

SYM Joyride 300, 15 inçlik tekerleklere sahipken Joyride 16 300, 16 inçlik tekerleklerle daha uzun bir görünüm sunuyor. Koltuk altındaki depolama alanı neredeyse Yamaha’nın XMax modelinin iki katı olan Joyride 300 serisinin ayrıca ön tarafında sürücünün şarj aleti ve telefon gibi eşyaları koyabilmesi için ayrı bir yeri var.

Yakıt deposu 11,5 litrelik olan seride Joyride 300 modelinin sürücü koltuğu yerden 770 mm, Joyride 16 300 modelinin sürücü koltuğu ise yerden 778 mm yüksekte.

Aprilia SR GT 200

SR GT 200, Aprilia teknisyenlerinin şasiye dair tüm bilgilerini kullandıkları bir tasarım olarak ön plana çıkıyor. Özel süspansiyon kalibrasyonu ile birlikte düz olmayan zorlu yollarda bile güvenlik ve kontrol, sürüş keyfini etkilemeden sağlanabiliyor. Geliştirilmiş şasi ve deposuyla toplamda 148 kilogram olan Aprilia SR GT 200 önde 13 inç ve arkada 14 inçlik tekerleklere sahip. 

GT 200 modelinin yerden yüksekliği oldukça az.
GT 200 modelinin yerden yüksekliği oldukça az.

GT 200 modelinin Aprilia’nın diğer scooter modellerinden ayıran bir diğer özellik de diğer GT modellerine kıyasla yerden yükseklinin çok az olması. 175 mm gibi bir yerden yükseklikle scooter sevenlerin heyecanla beklediği modellerden biri.

Vespa GTS Supertech 300 HPE

Vespa geleneksel bir görünümle son teknolojiyi birleştiriyor.
Vespa geleneksel bir görünümle son teknolojiyi birleştiriyor.

Scooter denildiğinde ilk akla gelen Vespa, 2022 yılına GTS Supertech 300 Hpe ile giriyor. Sportif tasarımı aynı zamanda teknoloji tutkunluğunu da yansıtıyor. 790 mm koltuk yüksekliğine sahip olan GTS Supertech 300 Hpe, 8,5 litre tank kapasitesine sahip. Ne kadar geleneksel tasarımına sadık kalsa da yenilikten uzak durmayan Vespa, son teknolojiye sahip ekran ve teknik özellikleriyle ön plana çıkıyor.