Yılın en başarılı kadın sporcusu: İrem Yaman

Yılın en başarılı kadın sporcusu: İrem Yaman

Dünya Tekvando Federasyonu, 2018 yılında katıldığı birçok organizasyon ve yarışmalarda elde ettiği derecelerden dolayı İrem Yaman’ı “Yılın En Başarılı Kadın Sporcusu” seçti. Yaman’ı daha yakından tanımak ister misiniz?

Milli tekvandocu İrem Yaman, Grand Prix 3. Seri Müsabakaları’nda altın madalyayı kazanarak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmak için önemli bir aşama kaydetti. Dünya ve Avrupa’daki başarıları sayesinde, 23 yaşında birçok madalya kazanan Yaman artık “altın avcısı” lakabıyla anılıyor.

İrem Yaman kimdir?

View this post on Instagram

whatever you are, be a good one. 🛠🕸

A post shared by İrem Yaman (@iremyamany) on

İrem Yaman doktora eğitimini tamamlayarak öğretim görevlisi olmak istiyor. 

Ankara doğumlu kick boks ve tekvandocu İrem Yaman, 23 yaşında. Profesyonel tekvando kariyerinin ardından, tekvando hakemi babasıyla sekiz yaşında antrenmanlara başlayan Yaman, Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Şimdi Selçuk Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Milli sporcumuz doktorasını da tamamlayıp öğretim görevlisi olmak istiyor.

Kick bokstan tekvandoya 

View this post on Instagram

Can't touch this 🥇🎶 #GoldHunter

A post shared by İrem Yaman (@iremyamany) on

Sadece tekvando değil aynı zamanda kick boksla da ilgileniyor. 

Sadece tekvando değil, kick boksta da iyi bir sporcu olduğunu kanıtlayan İrem Yaman, 2012 WAKO Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda 70 kg semi-contact kategorisinde bronz; bir sonraki yılda ise WAKO Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. Fakat tekvandonun felsefesini daha çok benimseyen İrem Yaman kariyerine tekvandoyla devam etti. Röportajlarında, Uzak Doğu sporlarının insani değerler üzerine kurulduğunu ve tekvandonun ilk kuralının saygı olduğunu söylüyor.

Altın avcısı

View this post on Instagram

👍🏆👊 #Gold #GoldHunter

A post shared by İrem Yaman (@iremyamany) on

Avrupa’da ve dünyada elde ettiği başarılarından ötürü kendisine “altın avcısı” diyor.

10 yıl boyunca antrenmanlara devam ettikten sonra, 2014 Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda hem uluslararası alanda hem de katıldığı ilk turnuvada altın madalyayı kazanan İrem Yaman, böylece emeklerinin karşılığını almış oldu. Bir sonraki yıl Rusya’daki Dünya Tekvando Şampiyonası’na katılan milli sporcumuz yine ülkeye altın madalyayla döndü. Yaklaşık 15 yıldır Dünya Şampiyonaları’ndan altın madalyayla dönen kadın sporcumuz yoktu. 2016’da büyükler kategorisinden katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalya kazanan sporcumuz artık rakiplerinin korkulu rüyası. Gerek Avrupa’da gerek dünyada elde ettiği başarılar sayesinde Yaman artık kendisine “altın avcısı” diyor.

Hedef: Olimpiyat altını

Dünya Tekvando Federasyonu, “2018 Yılın En Başarılı Kadın Sporcusu”nu İrem Yaman olarak belirledi.

Olimpiyatlar haricinde, almadığı madalya kalmayan İrem Yaman’ın hayali olimpiyat altınını da koleksiyonuna eklemek. Milli tekvandocu, Grand Prix 3. seri müsabakalarında da altın madalyayı alarak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmak için önemli puanlar elde etti. İrem Yaman, olimpiyatlarda tekvando branşında altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olmak istiyor. Hatta olimpiyatlardan sadece bir madalya değil, en az iki madalyayla dönmek istiyor.