Yeniköy Voleybol İdman Kulübü’nden atak

Yeniköy Voleybol İdman Kulübü’nden atak

Quick Sigorta’nın 2018 - 2019 sezonunda sponsorluğunu üstlendiği Yeniköy Voleybol İdman Kulübü, sezonun İstanbul Avrupa Yakası Şampiyonu oldu. Başarı basamaklarını hızla çıkan takımın antrenörü Onur Sözel ve genç oyuncusu Eylül Irmak Kırmızı ile şampiyonlukla taçlandırdıkları sezonu konuştuk.

İstanbul’da 2004 yılında kurulan Yeniköy Voleybol İdman Kulübü, kurulduğu günden bugüne küçük yaştaki çocuklara spor sevgisini aşılıyor. Çocuklara kendilerini geliştirebilme, yeteneklerini kanıtlayabilme ve sosyal bir ortam imkanı sağlayan kulüp, her yıl başarılarına bir yenisini ekliyor. Kulübün Yönetim Kurulu Başkanı ve Antrenörü Onur Sözel, bu başarıda antrenmanların ve saha içi performansın yanı sıra velilerin verdiği desteğin de büyük katkısı olduğunu söylüyor.

Takımın genç sporcusu Eylül Irmak Kırmızı

Yeniköy Voleybol İdman Kulübü’nün velilerinden ve aynı zamanda Sigortacı Gazetesi’nde görev alan Feyza Nimet Kırmızı, kulübün Quick Sigorta ile sponsorluk anlaşması yapılması ve başından sonuna tüm faaliyetlerin organize edilmesinde büyük bir rol oynadı. Biz de Feyza Nimet Kırmızı’nın kızı ve kulübün küçük takım sporcusu Eylül Irmak Kırmızı’yla geçirdikleri sezon hakkında konuştuk.

Başarılı sporcu 13 yaşında. Bu yıl Özel İlgi Okulları’nda sekizinci sınıfı bitirdi. Dört yıldır Yeniköy Voleybol İdman Kulübü’nün sporcusu ve şu anda küçük takımda orta oyuncu pozisyonunda ter döküyor. Kulübün son başarısını ise şöyle anlatıyor: “İlk müsabakalarda çok heyecanlıydık fakat maç tecrübesi edinerek heyecanımızı yenmeye başladık ve yarı finale kadar çıktık. Final maçımızda sakin bir şekilde oyunumuzu oynadık ve kazandık. Böylece İstanbul Avrupa Yakası birinciliği elde ettik.”

Antrenörden mesaj var!

Dört yıl önce kulübün yönetim kurulu görevini devralan Onur Sözel, kulüpte faal olarak çalışmalarına devam ediyor. Kulübü ve takımı daha yakından tanımak Sözel ile merak ettiklerimizi konuştuk.

Kulübün bünyesinde kaç sporcu var?

Bizim bünyemizde 100 sporcu var. Geçtiğimiz sene genç takımımız şampiyon oldu. Yaşları dolduğu için onları dağıtmak durumunda kaldık. 2018 - 2019 sezonunda tek takım olarak çıktık. Diğer gruplarımızdaki sporcularımızın hazırlık süreçleri devam etti. Küçük takımda maçlara çıkan sporcu sayımız toplamda 16. Bu takım 2004, 2005 ve 2006 doğumlu sporculardan oluşuyordu.

Antrenmanların sıklığı nedir?

Çocuklarımız okul dönemindeyken okullarıyla paralel gidecek bir program hazırlıyoruz. Maçlarımızın yoğun olduğu dönemlerde haftada dört veya beş gün antrenman yapıyoruz. Antrenman saatlerimiz günde iki - iki buçuk saat arasında değişebiliyor. Ayrıca sporcularımızın bireysel çalışmaları da oluyor. Birer saat oynadıkları mevkilere göre antrenman yapıyorlar. 

Maçlara hazırlık aşaması nasıldı?

Biz geçtiğimiz yıl ağustos ayında toplanmış bir takımız. Ondan bir yıl öncesinde de sporcularımız hazırlık aşamasındaydı. 2018 Ağustos ayında bu sezon şampiyon olan takımı kurduk ve sezon için maçlara hazırlandık. Çocuklarımızın ilk senesiydi diyebilirim.

İstanbul Avrupa Yakası Şampiyonluğu elde ettiniz. Bize süreçten bahseder misiniz?

2018 - 2019 sezonunda İstanbul’dan iki şampiyon çıkarıldı. Biri Anadolu Yakası Şampiyonu VakıfBank Spor Kulübü, diğeri ise İstanbul Avrupa Yakası Şampiyonu Yeniköy Voleybol İdman Kulübü. Normal şartlarda bu iki takımın da bir maç yapması ve şampiyonun belirlenmesi gerekiyordu. Fakat İstanbul’un şartları ve salon sıkıntıları sebebiyle federasyon maçları düzenleyemedi. Aksaklıklardan dolayı maçlar zamanında oynanamadı. Süreç okulların kapanması sonrasına kaldığı için bu sene Anadolu Yakası’ndan bir şampiyon, Avrupa Yakası’ndan bir şampiyon çıkarıldı.

Sizce sezonda iyi bir başarı yakalamanızı neye borçlusunuz?

Aile ve sporcularla iyi bir ortam oluşturduk. Sporcularımızın daha ilk sezonda iyi bir başarı yakalamalarının sebeplerinden biri de bu. Herkes birbirine destek oldu. Bu sadece sahada alınan başarı ve antrenman kalitesi değil; velilerimizin sporcular gibi hassas davranmaları, programlarımıza uymaları, birbirimizle sürekli diyalog halinde olmamız güçlü bir bağ oluşturmamıza sebep oldu.

Tecrübesiz bir takımdık ve geçtiğimiz sezondaki amacımız, tecrübe ve deneyim kazanmaktı. Asıl hedefimiz yeni sezonda liglerde başarı elde etmek ve çıtayı yükseltmek. Çünkü şu anda bir üst lige yükseldik. Geçtiğimiz sezon gösterdiğimiz başarıdan kaynaklı Türkiye Deplasmanlı Ligi’ne girdik.