Yazlık evlere yenilik katacak dekorasyon tüyoları

Yazlık evlere yenilik katacak dekorasyon tüyoları

Yazlık evleri dekore etmek eğlenceli bir uğraş. Hafif kumaşlar, ruhu ferahlatan renkler, plaj esintili objeler ve daha neler neler. İşte sıcak havaların hüküm sürdüğü yaz günlerinde, ruhunuza neşe katacak dekorasyon fikirleri... 

Renkler, huzur için önemli bir faktör
Mavi ve beyaz renkler huzurlu hissettirir.
Mavi ve beyaz renkler huzurlu hissettirir.

Dekorasyonda kullanılacak renkleri, evin bulunduğu yere göre seçmek çok daha mantıklı. Şöyle ki eğer eviniz deniz kenarındaysa beyaz ve mavi tonlarını kullanmak, ortamda dinlendirici bir atmosfer yaratabilir. Eviniz bir bahçe ya da orman içindeyse o zaman da toprak tonları, turuncu, mavi, yeşil, koyu kırmızı ve sarı gibi renkler ferahlık hissi verir. Toprak tonlar aynı zamanda ahşap ve taş evlerde de iyi bir seçenek olabilir. Öte yandan evlerde beyaz gibi açık renkler kullanılmasının güneşin kavurucu etkisini azaltacağını da belirtmek gerek.

Evin karakterini mobilyalar oluşturur 

Yazlık ev dekorasyonunda köşe koltuk kullanmanız yerden tasarruf etmenizi sağlar.
Yazlık ev dekorasyonunda köşe koltuk kullanmanız yerden tasarruf etmenizi sağlar.

Yazlık evlerde şık, sade ama az eşya kullanılması ferahlık açısından önemli. Eşyalarınız ne kadar az ve pratik olursa eviniz o kadar ferah olur. Örneğin, yemek masası çok yer kaplıyorsa katlanıp gizlenebilen yemek masalarını tercih edebilirsiniz. Hem yer değiştirmek açısından hem de yine yerden tasarruf etmek için katlanabilen portatif sandalyeleri kullanmak da oldukça pratik. Büyükçe bir TV ünitesi yerine televizyonunuzu duvara sabitleyip kullanmanız da eşyaları azaltma açısından etkili olabilir. Köşe koltuk kullanmanız hem yerden tasarruf etmenizi sağlar hem de dinlenme alanı için uygun bir seçenek olabilir.

Pencere kenarlarında yer varsa minder koyup oturma alanı oluşturabilirsiniz. Bu, hem göze hoş görünebilir hem de kitap okumak için keyif verici bir köşe yaratabilir. Ayrıca bahçe veya deniz manzaralı, büyük pencereli bir alanınız varsa koltukları manzaraya karşı koymak da sizi dinlendiren bir detay olabilir. Son olarak eviniz ne kadar sade ve az eşyalı olursa temizliğe harcayacağınız süre o kadar kısalır.

Aksesuarları atlamayın 

Yalnızca yazın ruhunu taşıyan objeler kullanarak bile evinizin havasını bir anda değiştirebilirsiniz.
Yalnızca yazın ruhunu taşıyan objeler kullanarak bile evinizin havasını bir anda değiştirebilirsiniz.

Görsel Kaynak: decoholic.org

Evin renklerini seçtiniz diyelim ama ciddi bir eksik olduğunu düşünüyorsanız, aksesuarlarla evinize hareket katabilirsiniz. Salon duvarlarına uygun ölçülerde bir sarmaşık çitiyle duvarlarınıza sarmaşık asıp evinizde bir bahçe havası yaratabilirsiniz. Eviniz deniz görmüyorsa evde sahil atmosferi oluşturabilmek için deniz kabukları, balık bibloları gibi objeleri kullanmak da iyi bir fikir olur. Ortamdaki eğlenceli havayı artırmak isterseniz renkli yastıklar, modern tasarımlı biblolar gibi aksesuarları kombinleyip kullanabilirsiniz.

Dekorasyonu temalara ayırmaya ne dersiniz? 

Çiçek baskıları ve tabloları mutfağınıza doğa ile içiçe bir görünüm kazandırabilir.
Çiçek baskıları ve tabloları mutfağınıza doğa ile içiçe bir görünüm kazandırabilir.

Evinizin dekorasyonunda tek bir konsept kullanabileceğiniz gibi birden çok konsept de kullanabilirsiniz. Fas esintilerini evinize getirmek isterseniz Moroccan stilini tercih edebilirsiniz. Etnik tasarımlı lambalar, renkli seramikler, dokuma kilimler bu stilde en gözde detaylar. Daha modern bir görüntü isterseniz baskıları kullanmanızı öneriyoruz. Leopar, kuş, zebra gibi hayvan ve çiçek baskıları, oldukça modern ve minimal bir görüntü oluşturmak için bire bir. Mutfağınızda da baskı dokunuşlarını kullanarak sade bir dekor elde edebilirsiniz. Örneğin, buzdolabını zebra desenli yapışkanlı kaplama folyosuyla kaplayıp kırmızı bir mutfak aletiyle kombinlemek gibi… Doğa havası oluşturmak için ilginç tasarımlı saksılarla minik bitkileri kullanabilirsiniz. Mesela büyük bir deniz kabuğunu saksı gibi kullanıp içine küçük ev bitkisi koyabilirsiniz.

Banyonuzda değişim rüzgarları...

Klasik küvetler, yazlık banyonuzda vintage etki yaratıyor.
Klasik küvetler, yazlık banyonuzda vintage etki yaratıyor.

Banyonuzda yeterince alan varsa klasik bir küvetle vintage bir hava yaratabilirsiniz. Bu küveti de rengine uygun bir tabloyla kombinlemek sizin için güzel bir fikir olabilir. Asimetrik tasarımlı mobilyalar ve objeler, ışıklı aynalarla eşleştirildiğinde oldukça estetik ve modern bir görüntü oluşturuyor. Doğallık da bu sene banyo dekorasyonunda öne çıkan trendlerden. Canlı bitkiler kullanarak banyonuzda sakin bir ortam yaratabilirsiniz.

Bahçelere ince dokunuşlar   

Bahçe mobilyaları yazlıklara renk katan eşyaların başında geliyor.
Bahçe mobilyaları yazlıklara renk katan eşyaların başında geliyor.

Yazlık evinizin bir bahçesi varsa, bu bahçeye mobilya almak da keyifli zaman geçirmek için alan yaratabilir. Örneğin, bahçeye ve evin dış cephesi renklerine uygun ahşap koltuklar, renkli puflar veya minderler, hamak, ahşap sehpa veya yemek masası… Trendleri de göz önünde bulundurursak, yazlık ev dekorasyonunda boho stilinde dokunuşlar kullanmak da bahçenize heyecan katabilir. Rüya kapanları, püskül ve tüy detayları, hasır objeler, ahşap çerçeveler, sarmaşıklar gibi bohem materyaller bahçenizde bir görsel şölen oluşturur.

Yazlıkların olmazsa olmazı balkonlar ve verandalar 

Veranda ya da balkonlarda, demir ve cam detaylı masayla sandalye kullanımı sizin için güzel bir atmosfer yaratır.
Veranda ya da balkonlarda, demir ve cam detaylı masayla sandalye kullanımı sizin için güzel bir atmosfer yaratır.

Yazlığa gidince denizden ya da havuzdan gelip akşam üzeri veranda veya balkonda çay keyfi yapmayı kim sevmez ki? Hele bir de balkonun dekorasyonu huzur veriyorsa çay keyfi de o kadar artar. Peki balkon veya verandaları düzenlerken nelere dikkat etmek gerek? Bu sorunun ilk cevabı, kesinlikle “sadelik” olmalı. Bunu yaratmak için de metal ya da cam detaylı masa ve sandalye kullanımı, işinizi kolaylaştırabilir. Ayrıca klasik tasarımlı masa ve sandalyeler yerine daha modern mobilyalar kullanmak, bahçenizi modernleştirir. Eğer ahşap mobilyaları seviyorsanız kaba bir tasarıma sahip olmamasına özen gösterin. Aksi halde hem daha çok yer kaplar hem de hareket ettirmesi zorlaşır. Son olarak balkon ya da verandanızda yeterli alan varsa kırnap ipten yapılmış ve tepeden sabitlenen tekli salıncaklarla, balkonunuza eğlence katabilirsiniz.

Işıklandırma nasıl olmalı

Yumuşak ışık sizi dinlendirir.
Yumuşak ışık sizi dinlendirir.

Görsel Kaynak: www.bowerpowerblog.com

Gündüzleri güneş ışığı aydınlatmada yeterli olacaktır ancak akşamları yumuşak ışık kullanmanız, dinlenmek için oldukça işinize yarayabilir. Bahçe veya verandada mum ışığı, fener ışığı ve dekoratif led ışıklar gibi detaylar dinlendirici bir aydınlatma sağlar. Solar lambalar da aydınlatmada kullanabileceğiniz çeşitlerden. Üstelik güneş enerjisiyle şarj olmaları sayesinde elektrikten de tasarruf edebilirsiniz. Solar lambalar dekoratif olduğu için kullanıldığı alanda da görsel şölen yaratır.

Doğaya daha da yakın olun 

Ev dekorasyonunda doğadan ilham almak sakinlik hissi yaratır.
Ev dekorasyonunda doğadan ilham almak sakinlik hissi yaratır.
Yazlık evinizin dışındayken doğayla iç içesiniz. Peki bunu içeriye de taşımayı düşündünüz mü? Evinizde bambuları kullanarak bir duvar dekoru yapabilirsiniz. Büyük yapraklı saksı bitkileri de oldukça doğal bir atmosfer yaratacaktır. Küçük bir akvaryum da edinerek ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.