Sömestir için eğlence merkezi önerileri

Sömestir için eğlence merkezi önerileri

23 Ocak’ta sömestir tatili başlıyor! Çocuklar ve çocukluğuna dönmek isteyen ebeveynler için İstanbul’un en popüler eğlence merkezlerine göz atalım.

HUPALUPA

Ataşehir’de bulunan HUPALUPA, bir süredir çocukların ve ailelerin en gözde eğlence merkezlerinden biri. Kidventure, Trambolin Park, Miniplay, Denge Parkuru, Tırmanma Duvarı, Çarpışan Araba, Bowling, Riot, Virtual Rabbits, Oyna-Eğlen-Kazan, Spor Oyunları, Çocuk Elektronikleri, Atlı Karınca, Hologate, Hurricane, AR Tank, Video ve Simülasyon Oyunları gibi alanlar bulunuyor. Her alana giriş için yaş veya boy sınırları belirlenmiş. Oyunların ücretleri 15 TL ila 200 TL arasında değişiyor. Girişte alarak bakiye yükleyebileceğiniz HUPALUPA Kart, her aktivite alanından önce ödeme yapma kolaylığı sağlıyor. HUPALUPA’da, çocuklarınızın doğum günlerini kutlayabileceğiniz ayrı paketler bulunuyor. Paketlerde parti odası kiralama, Kidventure girişi, oyun ablası, oda süslemesi, yiyecek ve içecek gibi alternatifler yer alıyor. Restoran ve pastane de bulunan HUPALUPA bünyesinde, okul grupları ve kurumsal etkinlik hizmeti de veriliyor. HUPALUPA, her gün 10.00-21.00 saatleri arasında açık.

Atatürk Mah. Ertuğrul Gazi Sok. Ataşehir

0850 255 55 88

www.hupalupa.com.tr

www.instagram.com/hupalupaistanbul

LEGOLAND

Forum İstanbul AVM’de hizmet veren LEGOLAND Discovery Centre; LEGO tutkunu çocukların ve hatta büyüklerin en sevdiği yerlerden biri. Eğlence merkezi içinde; Miniland, Merlin’in Çırağı, Lego Yapım Uzmanı, Krallık Macerası Lazer Oyunu, 4D Sinema, DUPLO Kasabası, LEGO Yarışçıları, LEGO Fabrikası gibi farklı alanlar yer alıyor. LEGO mağazası ve kafenin mevcut olduğu merkeze girebilmek için günlük bilet, Sea Life İstanbul veya Madame Tussauds ziyaretini kapsayan biletler, yıllık üyelik gibi alternatifler bulunuyor. LEGOLAND ayrıca web sayfası üzerinden alınan biletlerde indirimler sunuyor. Doğum günü partileri seçenekleri de sunan LEGOLAND, hafta içi 10.00-19.00 (son giriş 17.15), hafta sonu 10.00-20.00 (son giriş 18.15) saatleri arasında açık.

Kocatepe Mah. Paşa Cad. Forum İstanbul AVM No: 5/5 Bayrampaşa

444 3 253

www.legolanddiscoverycentre.com

www.instagram.com/ldcistanbul

KidZania 

20 ülkede hizmet veren KidZania’nın İstanbul merkezi, Acıbadem AVM içinde bulunuyor. Eğlendirirken öğretmeyi amaçlayan ve 120 mesleği deneyimleme şansı sunan KidZania’da; banka, hastane, market, laboratuvar, tiyatro, itfaiye ve fabrika başta olmak üzere 67 aktivite alanı bulunuyor. Çocuklar, aktivite alanlarından 12 tanesini ailesiyle deneyimleyebiliyor. Ebeveynler isterlerse 5-14 yaş arası çocuklarını oyun ablaları veya oyun abilerine emanet edebiliyor. KidZania bünyesinde, girişte temin edilebilen KidZos kart kullanılıyor ve aktivite alanlarına girmeden ödeme bu karttan ödeme yapılıyor. KidZania’ya giriş seçenekleri iseşu şekilde: Ekspres giriş 450 TL, yetişkin 100 TL, 2-3 yaş giriş 450 TL (bir yetişkin ücretsiz). Doğum günleri, kurumsal etkinlikler ve okul gezisi de düzenleyen eğlence merkezi, hafta içi pazartesi günleri hariç 10.00-16.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında açık.

Çeçen Sok. No: 25A Akasya AVM Acıbadem

0850 200 54 29

https://istanbul.kidzania.com

www.instagram.com/kidzaniaistanbul

İllüzyon Müzesi

Ziyaretçilerine büyüleyici bir illüzyon dünyası sunan müze, Narmanlı Han’da küçük büyük ziyaretçilerini ağırlıyor. Fotoğraf İllüzyonları, Optik İllüzyonlar, Hologramlar, Beuchet Sandalyesi İllüzyonu, Kaleydoskop, Tabaktaki Kafa, Ames Odası, Gerçek Ayna, Vortex Tüneli, Tepetaklak Oda gibi sergilere sahip müzede; Akıllı Oyun Odası ve Akıllı Mağaza da bulunuyor. Doğum günü partisi ve grup gezileri düzenleyen; yetişkinlerin 120 TL, öğrenciler ve 5-18 yaş çocukların 75 TL ödeyerek giriş yapabildiği müze, aile paketi de sunuyor ve 0-4 yaş arası çocuklardan ücret almıyor. İllüzyon Müzesi cuma ve cumartesi günleri 11.00-21.00 (son giriş 20.15) saatleri, diğer günler 11.00-20.00 saatleri (son giriş 19.15) arasında açık. Müzenin yakın zamanda açılan bir diğer şubesi Üsküdar’daki Emaar Square Mall’da bulunuyor.

Narmanlı Han İstiklal Cad. No: 180 Beyoğlu

0212 244 06 64

https://museumofillusions.com.tr

www.instagram.com/museumofillusions.istanbul

VIALAND Tema Park

2013’ten beri çocukların ve yetişkinliklerin tercih ettiği bir eğlence merkezi olan VIALAND’de 360 Plus, Nefeskesen, Viking, Maceraperest, King Kong, Atlı Karınca, Yaban Arısı, Kahraman İtfaiyeciler, Savana, Çılgın Nehir, Jet Ski, Mini Kule, Şelale gibi 30’a yakın eğlence ünitesi bulunuyor. Tema park içinde mağazalar, sinemalar, restoranlar ve bowling salonu da mevcut. Park bünyesinde bulunan VIALAND Parkur’da da tırmanma duvarı, trambolin, ağ parkuru, ip parkuruna gibi aktivite alanları yer alıyor. Günlük biletler dışında kampanyalar veya yıllık kart da sunan VIALAND; hafta içi 10.00-18:00, hafta sonu ise 11.00-19.00 arasında açık.

Yeşilpınar Mah. Şehit Metin Kaya Sok. No: 11 Eyüp

0850 210 85 63

https://vialand.com

www.instagram.com/vialandthemepark

Başka neler var?

İstanbul’daki eğlence merkezleri tabii ki bu kadar değil… İstanbul ve çoğu şehirdeki AVM’lerde bulunan Playland, Forum İstanbul AVM'de yer alan Sea Life Akvaryum, Bahçeşehir PrestigeMall AVM'deki Discovery Museum, Mall of İstanbul’daki MoiPark, Acarkent ve Zorlu Center’de şubeleri bulunan Funloft, Torium AVM’deki Snowpark’ı da ziyaret edebilirsiniz. Çocuk tiyatrolarını ve atölyeleri de etkinlik listenize almanızı öneririz.