İstanbul’un en lezzetli meze mekanları

İstanbul’un en lezzetli meze mekanları

İstanbul’un dört bir yanı, mutfağıyla ünlü mekanlarla dolu. Fakat uzun ve sohbetli sofraların en büyük eşlikçisi, en çok sevilen tatlardan biri tabii ki meze. Şehirdeki en lezzetli mezeleri yiyebileceğiniz restoran, meyhane ve dükkanları listeledik. 

Duble Meze Bar

Asmalımescit’teki Palazzo Donizetti Hotel’in terasında hizmet veren Duble Meze Bar, 2013 yılından beri misafirlerini ağırlıyor. Emre Çapa’nın işlettiği mekân, mezelere modern yorumlar katıyor ve menüsünde 40’tan fazla meze bulunuyor. En sevilen tatları ise isli biberli borani, hardallı levrek ve tahinli patlıcan. DJ performanslarıyla eğlence severleri de kendine çeken Duble Meze Bar, İzmir Alaçatı ve Antalya Lara’da da hizmet veriyor.

www.instagram.com/dublemezebar

Mezze House

Tolga Ataseven’in işletmeciliğini yaptığı Mezze House, Kadıköy Fenerbahçe’de yer alıyor.

Sumaklı levrek marin, enginarlı karides, cibes gibi mezeleriyle ünlü mekân; keyifli bahçesinde misafirlerini ağırlıyor. Mezze House, Eskişehir İkikule’de ve Kızılcıklı’da olmak üzere iki şubeye daha sahip.

www.instagram.com/mezzehouse


Mükellef’in en sevilen lezzetlerinden topik.
Mükellef’in en sevilen lezzetlerinden topik.

Mükellef 

2013 yılında, ünlü şef Arda Türkmen’in Karaköy’de açtığı Mükellef, mezeleri ve yemekleriyle sıkça tercih edilen mekanlardan biri. Meyhane konseptine sahip Mükellef, Galata Kulesi ve Boğaz manzarasıyla da misafirlerinin ilgisini çekiyor. Ara sıcakları ve kahvaltısıyla da ünlü mekânın favori mezeleri ise Girit ezmesi, topik, fava, enginar. Mükellef, 2022 yaz sezonu itibarıyla Bodrum Gümüşlük’te de misafirlerini ağırlıyor.

www.instagram.com/mukellefkarakoy

www.instagram.com/mukellefgumusluk


Tadal Meze Evi

1938 yılından beri lezzetleri mezelerin adresi Tadal, Şişli Pangaltı’da bulunan bir meze dükkanı. Yıllardır aynı lezzeti sürdürebilen ender mekanlardan olan Tadal, evlere ve davetlere sipariş hizmeti veriyor. Web sayfası üzerinden online sipariş de alabilen Tadal’ın; lakerda, sardalya, isli midye salatası, Girit usülü uskumru gibi deniz ürünü mezeleri çok seviliyor.

www.tadalmezeevi.com

www.instagram.com/tadalmezeevi


Mahal Meze & Meyhane

Beşiktaş’ta “Mahallenin eski usül meyhanesi” felsefesiyle misafirlerini ağırlayan Mahal Meze & Meyhane’de, fonda mutlaka nostaljik müzikler çalıyor. Zeytinli tekmil fava, zahterli humus, turşulanmış levrek, deniz börülcesi gibi mezelerinin müdavimleri olan mekan, her gün 15.00-01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mezelerde kullanılan her ürünün kendi yöresinden olmasına dikkat eden Mahal Meze & Meyhane’nin web sayfası üzerinden online sipariş de verilebiliyor.

www.mahalmeze.com

www.instagram.com/mahal.besiktas

Turşulu çinekop, Mahkeme Lokantası’nın en lezzetli mezelerinden biri.
Turşulu çinekop, Mahkeme Lokantası’nın en lezzetli mezelerinden biri.

Mahkeme Lokantası

Emin Selim Akgül’ün sahibi olduğu Mahkeme Lokantası, 2017 yılında açıldı. Beyoğlu Galata’da, adından esinlendiği tarihi Ceneviz Mahkemesi’nin tam karşısında bulunan Mahkeme Lokantası, öğlen ve akşam ayrı menülerle misafirlerini ağırlıyor.

Özel davetleri için beş farklı odası da bulunan mekanın en lezzetleri mezeleri arasında; bezirgani, köpoğlu, fava, pancarlı firik bulguru, topik, mütebbel, kaya koruğu ve turşulu çinekop bulunuyor.

www.instagram.com/mahkemelokantasi


Müzeyyen

Gamze Karaman’ın sahibi olduğu Müzeyyen’in adresi Kadıköy Koşuyolu. Adını tabii ki Müzeyyen Senar’dan alıyor. 2011 yılında açılan, Ege mutfağı ve mezeleriyle ünlü, mavi beyaz renklerin hakim olduğu mekanda; plaklar, gramofon, daktilonun olduğu nostaljik bir köşe ve keyifli bir bahçe bulunuyor. Müzeyyen’in en lezzetli mezeleri ise avokadolu Girit ezmesi, lorlu patlıcan kızartma ve Cunda ezmesi.

www.instagram.com/muzeyyenkosuyolu


Mezme İstanbul

2019 yılında Kurtuluş’ta açılan Mezme, Eski İstanbul ve Antakya mutfağını misafirleriyle buluşturuyor. Sasun Estukyan ve Burak Sarıgül ortaklığındaki Mezme, aslında bir meze dükkanı ama tam önündeki birkaç masada ufak bir çilingir sofrası da kurulabiliyor. Humus, topik, fava, Gürcü havucu, surki, tahinli biber gibi leziz mezeler sunan mekan, evlere sipariş hizmeti de veriyor.

www.instagram.com/mezme.istanbul