İstanbul ve çevresinden adrenalin rotaları

İstanbul ve çevresinden adrenalin rotaları

İstanbul, kültür gezileri için vazgeçilmez bir şehir. Ancak İstanbul en az kültürel meraklılarına olduğu kadar spor tutkunlarına da fırsatlar sunuyor. Örneğin İstanbul ve çevresinden adrenalin dolu sporlar yapabileceğiniz rotaları biliyor muydunuz?

Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütünü, bir paraşüt yardımıyla yüksek tepelerden atlayıp kendimizi rüzgarın akışına bırakmak şeklinde tanımlayabiliriz. Belirli sağlık koşullarına uyan herkes bu sporu yapabilir. Yamaç paraşütünü denemek isteyen İstanbulluların fazla uzağa gitmesine gerek yok. Şehrin belirli noktalarında temel uçuş eğitmi veriliyor. Extway de o kurumlardan biri. Yamaç paraşütüne başlayacak olanlar ve başlamayı düşünenler için temel pilot eğitimi veren Extway'de eğitimler hava şartlarına bağlı olarak Kilyos, Abant veya Çatalca’da gerçekleştiriliyor.

Extway Adres: Süleyman Paşa Sokak, No:30/E Kadıköy

Dalış

İstanbul’da temel bir eğitim alıp tüple dalmak için seçenek çok.
İstanbul’da temel bir eğitim alıp tüple dalmak için seçenek çok.

İstanbul’da yapılabilecek sportif aktivitelerden biri de dalış. Dalış, ister tek seferlik keşif dalışları şeklinde istenirse de temel eğitimleri alınarak yapılabiliyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan İstanbul'da bu sporla ilgilenmek isteyenler için de alternatif çok. Dalgıçlığa yeni başlayacak olanlardan, profesyonel eğitim hayatına geçmek isteyenlere kadar bütün seviyelerde eğitim veren Guru Dive onlardan biri. Sertifka programlarıyla uzman dalgıçlık eğitimi alabileceğiniz Guru Dive'da dalışa keyifli bir giriş yapmak isteyenler için bir hafta süren serbest dalış eğitimleri de veriliyor. Bir diğer kurumsa İstanbul Diving Center. Kısa adıyla IDC'de tüplü dalışı denemek isteyenler için "Keyif ve Keşif Dalışı" kursu veriyor. Ortalama iki saat süren bu kursta su altında solunum, regülatör boşaltma, maske boşaltma, el işaretleri gibi konular öğretiliyor.

Guru Dive Adres: Topkapı Ticaret Merkezi 1, No: 116 - 117 Cevizlibağ

İstanbul Diving Center Adres: City Club Spor Kompleksi, Akasya 08 Bahçeşehir

Kürek

Haliç kıyısında kürek eğitimi almak için iki seçeneğiniz var.
Haliç kıyısında kürek eğitimi almak için iki seçeneğiniz var.

Doğa ve su sporlarını sevenler için en iyi alternatiflerden biri de bir takım sporu olan kürek. Bu spor bütün kasları çalıştırdığı için sıkça tercih ediliyor. Kürek sporunu başlamak isteyenler ya da merak edenler, temel eğitimle bu sporu kısa sürede öğrenebilir. İstanbul'da bu sporla ilgilenmek isteyenler için önerebileceğimiz adreslerden ilki Vira Kürek. Haliç kıyısında bulunan Vira Kürek'te her amaca ve seviyeye uygun kürek eğitimleri veriliyor. Temel kürek eğitimi ya da yarışçılık eğitimi alabileceğiniz Vira Kürek’ten grup olarak ya da özel dersle kürek eğitimi alabilirsiniz.

Bir diğer adres de İstanbul Rowing Club. Haliç kıyısında bulunan İstanbul Rowing Club'da hobi için ya da profesyonel sporculuk için dersler alabiliyorsunuz.

Vira Kürek Adres: Kazım Karabekir Caddesi, No:2/27 Vira Kayıkhane, Eyüp

İstanbul Rowing Club Adres: Merkez M. Silahtarağa C. No.4 Eyüp / İstanbul

ATV Safari

ATV Safari için rezervasyon yaptırmak şart.
ATV Safari için rezervasyon yaptırmak şart.

ATV safari adrenalin dolu bir aktivite. Üstelik yeşil alanlarda yer alan parkurlarıyla doğayla iç içe vakit geçirmenizi sağlıyor. ATV safari yapabilmek için 16 yaşından büyük olmak ve teknik eğitim almış olmak gerekiyor. Aktivite başlamadan önce rehberler tarafından ekipman ve sürüş hakkında gerekli bilgiler veriyor. ATV safari turu genel olarak 30 ya da 60 dakika kadar sürüyor. İstanbul'da ATV safari yapabileceğiniz noktalardan biri ATV Safari Polonezköy. ATV Safari Polonezköy'e tek başınıza gelmiş olsanız bile gruplarla sürüş gerçekleştiriyorsunuz. Ayrıca sürüş bittikten sonra yemek yemek ve dinlenmek için imkanlar da mevcut. Ancak tesise gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın.

ATV safarisi yapabileceğiniz dir diğer adres ise Extway Turizm ve Doğa Sporları. Bu kurumda biri Kemerburgaz’da diğeri Şile’de olmak üzere iki parkur seçeneği bulunuyor. 15 dakikalık bir eğitimden sonra başlanan turlar yaklaşık bir buçuk saat sürüyor. Burada da tesise gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

ATV Safari Polonezköy Adres: Beykoz Caddesi, No:53 Cumhuriyet Köyü Polonezköy

Extway Turizm ve Doğa Sporları Adres: Osmanağa Mahallesi, Süleymanpaşa Sokak, No:30/E Kadıköy

Rafting

Rafting için ideal yerlerden biri Melen Çayı.
Rafting için ideal yerlerden biri Melen Çayı.

İstanbul'dan çok az uzakta, Düzce ili sınırları içinde doğan ve Karadeniz'e dökülen Melen Çayı rafting için ideal. 3+1 zorluk derecesine sahip olan Melen Çayı rafting parkuru, amatör katılımcıların da zorlanmadan katılabilecekleri bir fırsat sunuyor. 13 km olan parkurda mevsime göre bir saat ile iki buçuk saat arasında suda kalınıyor. İstanbul’dan yaklaşık iki buçuk saat süren Melen Çayı'na ulaşım, Avrupa Yakası’ndan 210 km. Melen Çayı rafting turlarına ister günübirlik isterseniz de konaklamalı olarak katılabilirsiniz. Melenci Rafting bu turları düzenleyen kurumlardan biri.

Melenci Rafting Adres: Dokuzdeğirmen Köyü Cumayeri, Düzce

Kitesurf

Kitesurf sporunun yapılabileceği en iyi noktalardan biri olarak Gökçeada gösteriliyor.
Kitesurf sporunun yapılabileceği en iyi noktalardan biri olarak Gökçeada gösteriliyor.

Kiteboard adıyla da bilinen kitesurf, Türkçede uçurtma sörfü olarak biliniyor. Ayaklarınıza geçirdiğiniz bir board ve belinize giydiğiniz trapezeye (kontrol yeleği) bağlı uçurtma sayesinde yapılan bu spor, rüzgarın enerjisiyle neredeyse uçmanızı sağlıyor. İstanbul'a yakın bu sporun yapılabileceği en iyi noktalardan biri sporcular tarafından dünya çapında bir yer olduğunu söylenen Gökçeada. Rüzgar sörfüyle ünlenen Aydıncık Plajı’nda, kitesurf yapmak isteyenler için özel ders alma imkanları da mevcut. Aydıncık ve hemen yanındaki Kefaloz, farklı rüzgar durumlarına göre tercih ediliyor. Dalga sevenler ise genelde dalgalı Kefaloz’u tercih ediyor.

Volkite Kiteboard School Adres: Çınarlı Mahallesi, Köy sokağı 104/1, Eşelek Köyü/Gökçeada/Çanakkale