Hobi malzemeleri nereden alınır?

Hobi malzemeleri nereden alınır?

Hobi sahibi olmanın zihinsel olarak insana ne kadar iyi geldiği malum. Fakat aynı şeyi aradığı malzemeyi bulamayan hobi sahipleri için söyleyemeyiz… Takı tasarımından ahşap boyamaya kadar birçok uğraş için gereken malzemeleri nerede bulabileceğinizi sizin için derledik...

Hobi denilince akla ilk olarak boş vakitleri değerlendirmek için yapılan bir uğraş gelir. Ama aslında araştırmalar gösteriyor ki, hobi edinmek yalnız boş vakit değerlendirmek için değil, ruh sağlığı için oldukça önemli. Hatta yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da ruhsal gelişim kadar beden sağlığı adına önemli faydalar sağlıyor.

Hobiler en başta modern çağ hastalığı strese çok iyi geliyor. Kaliforniya Üniversitesi’nden Psikolog Matthew Zawadzki’nin yaptığı araştırmaya göre; hobi olarak gördüğü bir işte çalışanların kötü stres oranı gözle görülür bir şekilde daha düşük. Bir müzik enstrümanı çalmak, fotoğraf çekmek, model uçak yapımı, balık tutmak, resim yapmak, ahşap işleriyle uğraşmak, takı tasarlamak gibi sayısız hobi çeşitlerinden birini yapmak sosyal hayatınıza da katkı sağlıyor. Yaz aylarını değerlendirmek ve yeni bir hobi edinmek isteyenler için çeşitli hobi malzemesi satan yerleri derledik.

Güven Sanat

Güven Sanat, hobi malzemelerinin her çeşidini bulabileceğiniz bir adres.
Güven Sanat, hobi malzemelerinin her çeşidini bulabileceğiniz bir adres.

Sanatsal, akrilik, sprey, airbrush boyalar, fırça çeşitleri, yağlı boyalar, granül, akrilik, tabaka kağıtlar, pres tuvaller; kalem ve kaligrafi setleri… Dünyaca ünlü markaların, akla gelebilecek tüm hobi ürünleri Güven Sanat’ta bulmak mümkün. Sanat, hobi ve maket malzemeleri tedariğinde oldukça geniş ürün yelpazesine sahip olan Güven Sanat, Kadıköy'deki adresinin yanı sıra online satış sitesi üzerinden de hizmet veriyor.

Adres: Caferağa Mah. Mühürdar Cad. No:45/A, Kadıköy İstanbul

Ham Maddeler

Dekoratif ürünlerin yapımında kullanılan yuvarlak kanvas.
Dekoratif ürünlerin yapımında kullanılan yuvarlak kanvas.

Mağazası İzmir’de bulunan Hammaddeler.com 10 yıldır hobi malzemeleri için başvurulan ilk adres. magaza.hammaddeler.com üzerinden sipariş verebileceğiniz online mağazada cam boyamadan, maket yapımına, mum malzemelerinden seramiğe kadar çeşitli malzemeyi bulmak mümkün.

Hobi Marketim

1984 yılında Ümraniye'de kurulan Hobi Marketim, belediyelerin ve halk eğitim merkezlerinin düzenlediği Dekoratif Boyama (Ahşap-Seramik-Kumaş ve Cam vb.), Boncuk işi, Makrome, Kurdele Nakışı, Ebru sanatı, Yağlı boya Resim, Ahşap Rölyef, 3D Kağıt Rölyef, El Örgüsü'ne dair tüm malzemelerin perakende satış mağazası. Mağazaya uzakta olup gidemeyenler için de online satış mağazası olan hobimarketim.com hizmet vermeye başlamış.

Adres: Alemdağ Cd. Güneş Sk. No:9/A Ümraniye / İstanbul

Bidoluhobi

Bu rengarenk boncuklar özellikle takı tasarımı için kullanılıyor.
Bu rengarenk boncuklar özellikle takı tasarımı için kullanılıyor.

Hobi malzemesi ararken akla ilk gelecek yerlerden biri de Eminönü’dür. Bidoluhobi, Eminönü mağazasıyla hizmet vermenin yanı sıra bidoluhobi.com internet sitesiyle de Türkiye’nin her yerine istediğiniz malzemeyi gönderiyor. Ayrıca sitenin “Nasıl Yapılır?” sekmesine tıklayarak YouTube sayfasına ulaşabilir ve kendinize izleyerek yapabileceğiniz bir hobi edinebilirsiniz.

Adres: Rüstempaşa Mahallesi Leblebici Hanı Üst Kat No:35 Fatih/İstanbul

İstanbul Malzeme

Boncuk ve aksesuar üretimi yapan İstanbul Malzeme; perde ruletleri, çanta sapları, örgü tığ ve şişleri, örgü aparatları, makrome ürünleri, abaküs, zincir, düğme, sim, makas, oynar gözler ve daha nice ürün gruplarına yer veriyor. Online internet satış sitesi istanbulmalzeme.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hobi Sitesi

Birçok el işinde kullanılan toz sim.
Birçok el işinde kullanılan toz sim.

İplikler, kurdeleler, dikiş-nakış, kumaş, ahşaplar ve daha birçok hobi malzemesini bulabileceğiniz Hobi Sitesi, hem online satış adresi hobisitesi.com üzerinden hem de Pendik’te bulunan mağazasında hizmet veriyor.

Adres: Bahçelievler Mah. Aydınlıyolu Cad. No:17/A Pendik / İstanbul / Türkiye

Prestij Boncuk

Boncuk ve doğal taşlar, takı malzemeleri, tuhafiye, filografi, keçe ürünleri, aksesuar, hazır takı kategorilerinde hizmet veren Prestij Boncuk, özellikle boncuk ve doğal taşlar bölümleriyle oldukça zengin bir içeriğe sahip. Hemen her türlü değerli ve yarı değerli taş tüm renk ve desenlerde satılıyor. Takı malzemeleri kısmıyla da takı tasarımı ile uğraşanlara hitap eden Prestij Boncuk, ihtiyaç duyulabilecek tüm materyallere yer veriyor. Merkezi Bursa’da bulunan mağaza online satış sitesi prestijboncuk.com ile Türkiye’nin her yerine istediğiniz malzemeyi gönderiyor.

Adres: Cumhuriyet Caddesi Koza Birlik İş Merkezi No: 49 50 51, 16040 Osmangazi/ BURSA

Eminönü Hobi Sanat

Naturel ahşap malzemeden üretilen ev maketi.
Naturel ahşap malzemeden üretilen ev maketi.

Boyalar, fırçalar, ahşap objeler, yapıştırıcılar, gıda boyaları, sanatsal boyalar gibi çeşitli malzeme seçeneğiyle hizmet veren Eminönü Hobi Sanat mağazanın yanı sıra online satış sitesi eminonuhobisanat.com adresinden de hizmet veriyor. Ayrıca sitenin “Nasıl Yaparım?” sekmesinden akrilik boya uygulamasından varak uygulamasına, su bazlı yaldız boya uygulamasından simli rölyef pasta uygulamasına kadar pek çok başlık bulmanız mümkün.

Adres: Tahtakale Mah. Sabuncu Han Cad. Sabuncu Han içi No: 17-22 Eminönü/İstanbul

Meyra Hobi ve El Sanatları Mağazası

Hem mağazası hem online satış sitesi meyrahobi.com ile hizmet veren Meyra Hobi ve Elsanatları Mağazası sanatsal boyalardan, MDF boyanabilir ürünlere, prinç dekopajdan hobi setlerine kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle Türkiye’nin her yerinden ulaşılabilir durumda.

Adres: Cevizlik Mah.Banyolar Sokak No:3/A Bakırköy/İstanbul