Dövmenin de modası olur!

Dövmenin de modası olur!

Dövme gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor. Üstelik vücutlarda taşınan bu sanat eserleri de artık trendlerle belirleniyor. Yaz aylarında dövme yaptırmak isteyenlerin artacağını düşünerek sizin için küçük bir rehber hazırladık.

Dövme ülkemizde uzun yıllar tabu olarak kaldı. Ancak yıllardır bu durum değişme eğiliminde. Gençlerin rol modeli olan sanatçıların, sporcuların ve “influencer”ların etkisiyle gençler artık dövmeyi bir ifade biçimi olarak görüyor. Üstelik özellikle son yıllarda bu ifade biçimi çokça yaratıcılık barındırıyor. Bu sayede, dövme sanatı da moda gibi her yıl kendini yeniliyor, yeni trendlerle popülerliğini artırıyor. Yaz aylarında dövme yaptırmak isteyenlerin sayısının artmasından yola çıkarak 2019’a damga vuran ve daha da vurması beklenen dövme trendlerini derledik.

“Minik”ler gözde

Neredeyse tüm vücudunu tek bir dövmeyle kaplatanlar olsa da son yıllarda minik dövmeler daha popüler. Neredeyse bir bozuk para boyutunda olan bu minik dövmeler, vücudun her yerinde kullanılıyor. Ellerde, kulak arkasında, kol ya da bacaklarda ölümsüzleştirilen bu minik figürler, önümüzdeki birkaç yıl daha popülerliğini koruyacağa benziyor. Üstelik bu minik dövme etkisi, “ilham veren cümleler”de de görülebiliyor. Eskiden tüm kola yazılan bu cümleler artık küçük fontlarla vücutlarda ölümsüzleştiriliyor.

Tek çizgi altın çağını yaşıyor

Tek çizgi dövmelerin yükselişi geçtiğimiz yıl başlamıştı. Ancak aradan geçen zaman bu tür dövmelerin popülaritesini azaltmadı, aksine yükseltti. Zarif bir dövmeye sahip olmak isteyenler için tek çizgi dövmeler en iyi seçeneklerden biri. Berlin merkezli sanatçı Mo Ganji’nin çalışmalarını incelemek size ilham verebilir.

Renklerin savaşı!

“Beyaz dövme mi olur?” demeyin! Çünkü bu yılın en etkili dövme trendlerinden biri de beyaz dövmeler… Varla yok arasındaki, dikkatli gözlerin bile hemen göremeyeceği bu dövmeler, usta sanatçıların da etkisiyle büyük beğeni topladı. Beyaz rengin en çok mandala dövmeler ve geometrik desenlerde kullanıldığını söylemek lazım. Yine de beyaz renkle tenine yazı yazdıranların sayısı da hiç az değil. Ünlü dövme galerilerinden Tattoom Gallery’nin temmuz ayında beyaz dövmeleriyle ünlü @whitelineink’i ağırlayacağını da hatırlatalım. Bu arada, beyaz kadar parlak altın renkli dövmeler de gözde. Beyaz trendini takip etmek istemiyorsanız altın rengini de deneyebilirsiniz.

İlhamı yıldızlardan alın

Bu yıl dövme yaptırmayı düşünüyorsanız başınızı göğe kaldırın. Çünkü ilhamını yıldızlardan alan dövmeler de çok popüler. Galaksilerin canlı renklerini barındıran bu dövmeleri birçok farklı tarzla da birleştirmek mümkün. Ünü dünyaya ulaşan, ülkemizin en önemli dövme sanatçılarından Eva Karabudak da galaksilerden ilham alan eserleriyle dikkat çekiyor.

Bu dövmeler parlıyor

Mor ötesi ışık altında parlayan dövmeleri gördünüz mü? Özel mürekkeplerle hayata geçirilen bu dövmeler de trendleri yakalamak isteyenlerin radarında. Belki bu dövmeler gün ışığında beklediğiniz etkiyi yaratamaz ama sonuçta sosyal medya çağındayız. Doğru ışık altında çekeceğiniz bir fotoğrafın sosyal medyada büyük etki yaratacağını unutmayın!