Çocuk dostu 10 mekan

Çocuk dostu 10 mekan

İstanbul’da çocuklu ailelerin gidebileceği, oyun alanı, çocuk parkı, çocuk emzirme odası bulunan 10 mekanı bir yazıda buluşturduk...

Oyun ablaları var

Develi’nin Ataşehir şubesinde çocuk alanının her ayrıntısı düşünülmüş.
Develi’nin Ataşehir şubesinde çocuk alanının her ayrıntısı düşünülmüş.

Develi Kebap’ın Ataşehir şubesinde, devasa bir oyun alanı bulunuyor. Yemek masaları ve bebekler için mama sandalyelerinin yer aldığı çocuk odasında, çocuklar yemeklerini dört-beş oyun ablası eşliğinde yiyebiliyor. Bunun yanı sıra bebek emzirme odaları da var. Restoran çok büyük olduğu için çocuklar alana alınırken masa numarası ile isimler eşleştiriliyor. Yani güvenlik öncelikli. İçeride bir top havuzu, kaydırak, resim yapabilmeleri için masalar, boya kalemleri ve farklı yaşlara uygun oyuncaklar mevcut. Çocuklu aileler özellikle hafta sonları sunulan açık büfe kahvaltının keyfini çıkarıyor.

Tel: (0216) 575 68 68

Çocuk alanının dizaynı da özel

Kebap denince ilk sıralarda akla gelen ve İstanbul’un dört bir yanına dağılan şubeleriyle tanıdığımız Kaşıbeyaz, yeme-içme cenneti olarak tanımlayabileceğimiz Ataşehir’de yer alan Watergarden’daki şubesinde iddialı bir çocuk oyun alanına sahip. İç dekorasyonuyla da dikkat çeken Kaşıbeyaz’da siz yemeklerinizin tadını çıkarırken, çocuklarınızı özel olarak dizayn edilmiş ve her ayrıntısı düşünülmüş çocuk alanına da bırakabilirsiniz. Gitmişken Watergarden özel havuz şovlarını izlemeden dönmeyin.

Tel: 444 1 040

Küçük, sevimli, samimi…

Fotini Cafe, ahşap bir binanın alt katında, sevimli bir mekan.
Fotini Cafe, ahşap bir binanın alt katında, sevimli bir mekan.

1900’lü yılların başında ahşap karkas yapılan bir konağın alt katındaki Fotini, çocuk dostu mekanlardan biri. “Çocuk sahibi olmak ebeveynlerin iyi bir restoranda keyifli vakit geçirmesine engel olmamalı” düşüncesiyle yola çıkan mekan sahipleri, hedeflerini çok iyi tutturmuşlar. Çocukların ebeveynleri gibi keyifli vakit geçirebilmeleri için düzenlenen çocuk odası ile çocuk alt değiştirme ve emzirme odaları, çocuklu aileler için Fotini Cafe’yi bir adım öne çıkarıyor. Arnavutköy’deki mekanda çocuklarınız oyun ablalarıyla vakit geçirirken siz de lezzetli yemeklerin ve tatlıların keyfini çıkarabilirsiniz.

Tel: 0533 093 99 92

Karaoke bile var

Et-inn’de altı yaşından büyük çocuklar için karaoke de var.
Et-inn’de altı yaşından büyük çocuklar için karaoke de var.

İstanbul Kadıköy'deki Et-inn, çocuklu ailelerin rahat edebileceği bir ortam yaratmış. Çocuk oyun odası, altı yaşından büyükler için dizayn edilmiş karaoke, air hockey, Playstation alanları bulunuyor. Ayrıca bebek emzirme ve bakım odası, çocuklar için ekstra tuvalet gibi detaylar da düşünülmüş. Yaz aylarında bahçedeki büyük park da çocuklar için ideal. Kış aylarında ise alt kattaki iki oyun odasından faydalanabiliyorlar. Steak house ile kebap konseptini aynı potada eritip kendine has bir ortam yaratan mekanda T-bone steak de var patlıcan kebap da…

Tel: (0216) 301 29 29

Hafta sonu kahvaltısı için ideal

Asırlık çınar ağaçlarının altında Boğaz manzarasına hakim konumdaki balık restoranı Kuleli Yakamoz’un menüsünde, balık sevmeyenler için et, tavuk ve vejetaryen seçenekler de bulunuyor. Çengelköy sahildeki mekanın bahçesinde çocuklar için oyun parkı var. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında çocuklarla gitmek için en uygun mekanlardan biri…

Tel: (0216) 318 95 05

İki ayrı oyun alanı

Özel Uludağ kebabı, köfte çeşitleri, şiş kebaplar ve diğer ızgara et çeşitleri ve mezelerini tadabileceğiniz Florya’daki Uludağ Restaurant, sahip olduğu geniş alanıyla, özellikle çocuklu aileler için ideal bir mekan. İki ayrı çocuk oyun alanı bulunuyor. Mavi ve yeşilin buluştuğu restoran grup etkinlikleri için de çok uygun.

Tel: (0212) 624 95 90

Çocuklar için yazlık ve kışlık alan

Şazeli’nin çocuklar için yazlık ve kışlık olmak üzere iki ayrı alanı var.
Şazeli’nin çocuklar için yazlık ve kışlık olmak üzere iki ayrı alanı var.

Organik ürünleri, etleri, kebapları ve Türk yemekleriyle dikkat çeken Florya’daki Şazeli, çocuklar için de yazlık ve kışlık olarak iki ayrı mekanı ayrıca dekore etmiş. Her yaştan çocuklu ailelerin rahat ve güvenli bir şekilde çocuklarını bırakabilecekleri bu oyun alanlarında oyun ablaları da bulunuyor.

Tel: (0212) 547 01 01

Çocuklar için ince düşünülmüş

1970 yılında Caddebostan’da küçük bir lokanta olarak kurulan Sahan, şimdi birkaç şubeli zincir restoranlardan biri olmaya doğru gidiyor. Türk ve Gaziantep mutfağının en güzel örneklerinin sunulduğu Sahan’ın Batı Ataşehir şubesinde, çok ince düşünülmüş bir çocuk oyun alanı bulunuyor. “Çocuklar mutlu olursa aileleri de mutlu olur” düşüncesiyle yola çıkan mekanın işletmecileri, her yaş grubuna hitap eden oyun alanlarının yanı sıra eğitsel çalışmalara da yer vermeyi tercih etmiş. Çocuk tuvaleti, bebek emzirme/alt değiştirme alanları, mama sandalyeleri ve özel servis tabakları bulunan çocuk oyun alanında, minik misafirler pedagoji eğitimi almış gözetmenler eşliğinde vakit geçiriyor.

Tel: (0216) 315 36 36

İstanbul ayaklarınızın altında

Kuru fasulye denince akla ilk gelen restoranlardan Çömlek, taş fırında yaptığı lezzetli yemekleriyle ün saldı. Kuru fasulyenin yanında ızgara çeşitleri de bulunuyor. Çamlıca sırtlarında yer alan ve tüm İstanbul’u ayaklarınızın altına seren manzarasıyla dikkat çeken mekanda bir de çok geniş bir oyun alanı var.

Tel: (0216) 335 14 34

Özel oyun parkuru

Mihribat Korusu’nun oyun parkuru, çocuklar için cezbedici.
Mihribat Korusu’nun oyun parkuru, çocuklar için cezbedici.

İstanbul’un nefes aldıran kaçış noktalarından biri olan Beykoz’daki Mihribat Korusu, restoran ve çocuk parkıyla dikkat çekiyor. Panaromik İstanbul manzarasına sahip restoran geniş oyun alanı ve bu alanda görevli çalışanlarıyla ebeveynlere kolaylık sağlıyor. Çocukların hem bedensel hem zihinsel becerilerini geliştirebilmeleri için özel dizayn edilen oyun parkuru, çocuklar için oldukça cezbedici.

Tel: (0216) 425 86 16