Black Mirror: Bandersnatch, video içerik dünyasını yeniliyor

Black Mirror: Bandersnatch, video içerik dünyasını yeniliyor

Netflix’in interaktif filmi Black Mirror: Bandersnatch, yayınladığı günden bu yana gündemde. Ekran karşısındakiler, filmin kahramanı adına kararlar vererek filmin sonunu belirliyor. Peki Bandersnatch sektörü nasıl etkileyecek?

Black Mirror zaten ilgi çekici bir diziydi ancak bu yıl farklı bir filmle karşımıza çıktı. Seriden ayrı olarak yayınlanan Black Mirror: Bandersnatch, video içerik dünyasında kartları yeniden dağıttı desek abartmış olmayız. Bandersnatch filminde kahramanın her kararına göre ayrı senaryolar yazıldı ve çekimler yapıldı. İzleyenler kahramanın adına kararlar vererek filmin akışına etki edebiliyor. Her seçeneği denemek ve izlemek isterseniz filmin toplam süresi beş saati buluyor.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, Stefan isimli kahramanımız “Kendi maceranı seç” mottosundaki bir kitaptan esinlenerek bir oyun tasarlıyor. Bu oyun da filmin kendisi gibi oyuncuların verdiği kararlara göre şekilleniyor.

Bandersnatch’i izleyenler, film içerisinde Stefan adına kararlar vererek, ona oyunu tasarlama konusunda yardımcı oluyor. Bu kararlara göre filmin farklı farklı sonları ortaya çıkıyor.

Daha fazla interaktif içerik

Akıllı cihazların etkisi video içerik platformlarını şekillendirmeye devam ediyor.
Akıllı cihazların etkisi video içerik platformlarını şekillendirmeye devam ediyor.

Film hakkında yapılan olumlu yorumlar üzerine Netflix, daha fazla interaktif içerik yayınlanacağını açıkladı. Bandersnatch gibi birçok interaktif yapımın yolda olduğunu belirten video içerik platformu, interaktif formatı keşfederken etkileşimli şovlardan daha fazlasını yapacaklarını belirtti.

İnteraktif formatta hazırlanan bu film, Netflix’i tek seçenek haline getiriyor. Doğrusal yayınlanan filmler veya serilerde korsanlık ve kopyalanma riski daha fazlayken, interaktif video içeriklerde bu problem ortadan kalkıyor. Ayrıca bir bakıma bulmaca formatında olan bu film, kullanıcıları daha çok içine çekiyor ve daha büyük izlenme oranları alabiliyor. Filmin en büyük avantajı ise kullanıcıların seçtikleri seçeneklerin verilerinin toplayarak büyük bir programatik pazarlama altyapısı elde etmek....


Black Mirror’ın yeni sezon bölümleri 2019’un sonlarına doğru yayınlanacak.
Black Mirror’ın yeni sezon bölümleri 2019’un sonlarına doğru yayınlanacak.

Bu arada, Bandersnatch’in 2019’un ilk günlerinde yayınlanması dolayısıyla Black Mirror’ın beşinci sezonunun normalden biraz daha geç, 2019’un sonlarına doğru yayınlanacağı belirtildi. Yine Netflix üzerinden izleyebileceğimiz Black Mirror, yeni sezonunda distopyalar ve negatif hikayelerden daha çok iyimser hikayeler sunacak.