2018’in heyecanla beklenen konserleri

2018’in heyecanla beklenen konserleri

Yaz ayları İstanbul’da müzik ziyafeti anlamına da geliyor. Uzun süredir beklediğimiz konser haberleri bu yıl geldi. Müzikseverler Nick Cave, Massive Attack, Travis ve Liam Gallagher konserleri için gün sayıyor.

Uzun zamandır arka arkaya bu kadar güzel konser haberi almamıştık. Turne yapacaklarını açıkladıklarında "Türkiye'ye de gelirler mi?" diye düşündüğümüz, heyecanla listelere baktığımız ama çoğunlukla hüsrana uğradığımız günler geride kalmış gibi görünüyor. Dünyaca ünlü sanatçılar turne programlarına Türkiye'yi de eklenmeye tekrar başladı. Bu yıl ülkemizde ağırlayacağımız yabancı konukları, açıklandığında heyecan yaratan beklenen konserleri derledik.

Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave & The Bad Seeds konseri 10 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta
Nick Cave & The Bad Seeds konseri 10 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta

Yılın en çok ses getiren konser haberlerinden biri İKSV'den geldi. Bu yıl 25. yılını kutlayan İstanbul Caz Festivali bomba etkisi yaratan bir haber verdi: Nick Cave & The Bad Seeds, 10 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta olacak! Müzik kariyerinde 45 yılı geriden bırakan Nick Cave’e sahnede post-punk’ın yaşayan en önemli temsilcileri eşlik ediyor. Cave’in müzikal ruh eşi olarak bilinen Warren Ellis, ekibin değişmezleri Thomas Wydler, Martyn P. Casey, Jim Sclavunos ve gruba son iki albümde dahil olan George Vjestica ile Toby Dammit’ten oluşan tam kadrosuyla ekip İstanbullu izleyicisiyle buluşacak.

Camel

Camel, 22 ve 23 Mayıs’ta, Zorlu PSM’de iki konser verecek.
Camel, 22 ve 23 Mayıs’ta, Zorlu PSM’de iki konser verecek.

İngiliz progressive rock grubu Camel’ın 23 Mayıs’ta vereceği konserinin biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi. Bu nedenle 22 Mayıs tarihine bir konser daha eklendi. Yeni eklenen konserin biletleri de ilki gibi kısa süre içinde tükendi. Caz, klasik, barok, blues ve elektronik müziği bir araya getiren topluluk 1971 yılında kuruldu. İlk albümünü 1972 yılında yayınlayan, kariyerine 14 stüdyo albüm ve 14 single sığdıran grubun çok sayıda da derleme ve canlı albüm kaydı bulunuyor. Konser 22 ve 23 Mayıs'ta Zorlu PSM'de olacak.

Joe Satriani

Satriani’nin konseri 27 Temmuz’da.
Satriani’nin konseri 27 Temmuz’da.

Açıklanan turne programıyla yüzümüzü güldüren isimlerden biri de Joe Satriani oldu. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük gitar virtüözlerinden biri sayılan Satriani en son 2013 yılında İstanbul'da bir konser vermişti. Yeniden Türkiye'ye geleceğinin duyurulmasının ardından heyecanlı bekleyiş başladı. Satriani, "What Happens Next 2018" turnesi kapsamında 27 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta konser verecek.

Massive Attack 

Zorlu PSM, Massive Attack’i 25 Haziran’da ağırlayacak.
Zorlu PSM, Massive Attack’i 25 Haziran’da ağırlayacak.

Trip-hop denilince akla gelen ilk isim Massive Attack, 25 Haziran’da Zorlu PSM’de uzun bir aradan sonra İstanbullu dinleyicisiyle buluşacak. Müzik tarihinin en etkili isimlerinden biri olan Massive Attack, 1987 yılında kuruldu. 1991'de ilk albümleri Blue Lines yayınlanınca kısa sürede eleştirmenlerin favorisi haline geldi. Hip-hop ritimlerinin, duygusal melodilerin, dub esintilerinin bir birleşimi olarak yorumlanabilecek müziğiyle Massive Attack; Portishead, Beth Orton, Radiohead ve TV on the Radio gibi isimlere de ilham verdi.

Travis

Travis, 8 Haziran’daki konserde The Man Who albümlerinin tüm şarkılarını çalacak.
Travis, 8 Haziran’daki konserde The Man Who albümlerinin tüm şarkılarını çalacak.

Dünyaca ünlü İskoçyalı rock grubu Travis, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 8 Haziran'da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da olacak. 1990 yılında kurulan grup birçok ödüle değer görüldü. Grup, 8 Haziran akşamı 1999 yılında yayınladıkları ikinci stüdyo albümleri The Man Who’nun tamamını ve diğer sevilen şarkılarını İstanbullu müzikseverler için seslendirecek.

Liam Gallagher

14 Ağustos’ta Liam Gallagher ilk kez İstanbul’da sahneye çıkacak.
14 Ağustos’ta Liam Gallagher ilk kez İstanbul’da sahneye çıkacak.

Liam Gallagher ilk kez İstanbul'da sahneye çıkacak. Oasis kurucusu İngiliz müzisyen Liam Gallagher, 2018 sonuna kadar sürecek olan dünya turnesi programına Türkiye'yi de ekledi. 2014 yılında grubu Beady Eye‘ın dağılmasının ardından geçen yıl ilk solo albümü As You Were’i yayınlayan sanatçı, 14 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Park’ta seyirci karşısına çıkacak. Konserde ön grup olarak İngiliz rock grubu Starsailor sahne alacak.

The Australian Pink Floyd Show 

The Australian Pink Floyd Show, Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında konser verecek.
The Australian Pink Floyd Show, Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında konser verecek.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Zorlu PSM Caz Festivali, “Her Müziğin Caz Festivali” mottosuyla 2-13 Mayıs tarihlerinde 30’dan fazla konsere ev sahipliği yapacak. Bu yıl festival kapsamında sahne alacak sanatçılardan biri de The Australian Pink Floyd Show. David Gilmour tarafından yeryüzünün en iyi Pink Floyd coverı yapan grubu olarak adlandırılıyor. 12 gün boyunca, her gün dört farklı sahnenin kullanılacağı festivalde Bill Frisell, Scott Bradlee' s Postmodern Jukebox, Stacey Kent, Dino Merlin, Patrick Wolf ve Dardust da konser verecek.