Sosyal medya platformlarına gelen son güncellemeler

Sosyal medya platformlarına gelen son güncellemeler

Sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor, kullanıcı deneyimleri ve talepleri farklılık gösteriyor. Sosyal medya platformları da bu kullanımlara göre değişiklik yapma ihtiyacı duyuyor. İşte, sosyal medya platformlarına yeni gelen ve duyurusu yapılıp yakında uygulamaya geçecek olan değişiklikler…

Instagram hikayelerinde “yukarı kaydırma” yerine çıkartma

Instagram’da takipçisi 10 bin ve üzerinde olan ünlülerin, işletmelerin ve influencer’ların sıkça kullandığı hikayelere bağlantı ekleme özelliğinin kullanımı değişiyor. Daha önce ekranı yukarı kaydırma hareketiyle gidilen bağlantılar yerini buton gibi görünen çıkartmalara bırakıyor. Instagram’ın haziran ayından beri bazı kullanıcılara açtığı ve denediği bu özellik, 30 Ağustos 2021’den beri aktif. Hikaye paylaşırken “bağlantı” seçeneğinde çıkan özelliğin kullanımı aslında aynı. Çıkartmayı eklerken iki farklı renk seçeneği çıkıyor ve eklediğiniz bağlantının kaynak adıyla görünüyor. Sürekli olarak mobil uygulamasında değişiklikler ve yenilikler yapmayı seven Instagram, bu değişikliğin nedenini hikâye oluşturma deneyimini kolaylaştırma ve daha fazla yaratıcı seçenek sunma olarak açıklıyor. Instagram kullanıcıları arasında “yukarı kaydırmak” tanımı artık o kadar biliniyor ki bu özelliğin yeni adının ne olacağı merak ediliyor. Bu arada bağlantı eklenen hikayelerde kullanılan “swipe up (yukarı kaydır)” gif’leri, hala kullanıma açık.

Instagram mağazaya da reklam geldi

Instagram’ın daha fazla kullanıcının dikkatini çekmek için elinden geleni yaptığı, hatta butonunun yerini bile değiştirdiği mağaza bölümüne, reklam özelliği geldi. Mağaza bölümündeki paylaşımlar üzerinde yine “sponsorlu” ibaresiyle görünecek reklamlar, istemediğiniz takdirde gizlenebiliyor da.

Instagram’a doğum tarihi girmek zorunlu olacak

Instagram’ın kullanıcılardan istediği bilgiler arasına doğum tarihi ekleniyor. Doğum gününü girmeyen kullanıcıların hesaplarının kilitleneceğini, yanlış bilgi girenlerinse yapay zeka sayesinde fark edileceğini söyleyen Instagram; eğer bilgi şüpheli bulunursa önce kullanıcının bildirimle uyarılacağını ve kendilerinden verdikleri bilginin doğruluğunu kanıtlamalarını isteneceğini belirtiyor. Instagram bunu neden yapıyor diye merak ediyorsanız mantıklı birkaç amaçları var: Kişisel deneyim sunmak, 18 yaşından küçük kullanıcıların reklam veren olmasını engellemek, reklamları uygun yaş gruplarına göstermek, yaş gruplarına göre güvenlik araçları sunmak. Doğum tarihi eklenmesinin ne zaman zorunlu olacağı henüz Instagram tarafından açıklanmadı.

Facebook’a sesli ve görüntülü görüşme geliyor

Facebook, kendi Messenger uygulaması üzerinden zaten bu hizmeti sunuyordu ama artık, Facebook uygulaması içinden de sesli ve görüntülü görüşmek mümkün olacak. Bu özellik henüz test ediliyor ve nasıl kullanılacağı bilinmiyor.

Linkedin, hikaye özelliğini kaldıracak

Kısa bir süredir Linkedin’de de kullanımda olan 24 saat sonra kaybolan hikaye özelliği, eylül sonunda kalkıyor. Çok az sayıda Linkedin kullancısının aktif kullandığı bu özelliğin zaten neden geldi pek de bilinmiyordu. Linkedin yöneticilerinden Liz Li’nin yaptığı açıklamaya göre bu değişikliğin nedeni, kullanıcıların kalıcı içeriklere daha fazla önem vermesi.

Twitter’da hikayeler gitti, yeni güvenlik ve gizlilik özellikleri test ediliyor

Twitter, kullanıcılar tarafından ilgi görmemesi nedeniyle Ağustos 2021’de hikaye özelliğini kaldırdı. Sonuç olarak, Twitter’ın hikaye macerası bir yıl bile sürmedi.

Sosyal medyada “gizlilik” tartışmaları her geçen gün artıyor ve Twitter yeni gizlilik özelliklerini test ediyor. Instagram gibi uygulamalarda kullanılan; eski paylaşımları yani tweet’leri gizleme, takipçi engellemeye gerek kalmadan takipten çıkarabilme ve beğenileri gizleme özelliklerinin yanı sıra toplu tartışmalarda yöneticilerin istediği kullanıcıyı tartışmadan atabilme özelliklerini test edecek.

Twitter yeni güvenlik modu ile kullanıcı engelleyecek bir sistem üzerinde çalışıyor. Twitter kullanıcılarının, ayarlar menüsündeki “güvenlik modu” bölümünden aktif edebileceği bu özellikle birlikte kötü bir dil kullanan kullanıcılar tespit edilecek ve bu kullanıcıların hesaplara erişmesi yedi gün boyunca engelleyecek. Kullanıcıyı takip eden hesapları ve sık iletişim kurulan hesapları bu güvenlik moduna dahil etmeyeceğini belirten Twitter, engellenen hesapları da yine ayarlar bölümündeki “otomatik engellemeler” bölümünde gösterecek. Twitter neye göre hesap engelleyecek diye sorarsanız cevap, kendi algoritması. 

QKimlik Koruma Sigortası

QKimlik ürünümüzle hem dijital hem de fiziksel dünyadaki risklere karşı güvende hissedebilirsiniz.

Kimlik bilgileriniz tüm tehditlere karşı güvence altında!

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kimlik-koruma-sigortasi