Hakan: Muhafız yurt dışında adından söz ettirmeyi başardı

Hakan: Muhafız yurt dışında adından söz ettirmeyi başardı

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan Netflix Türkiye’nin ilk orjinal yapımı Hakan: Muhafız (The Protector) ilgi odağı oldu. Türkiye’de istediği beğeniye ulaşamasa da okyanus aşırı ülkelerde adından söz ettirmeyi başardı. 

Hakan: Muhafız, 19 Aralık 2018’de, ilk Türk Netflix yapımı olarak platformda yayınlandı. Dizinin 190’dan fazla ülkede ve en az 130 milyon abonesi bulunan bir platformda yayınlanması merakları da artırıyor: Diğer ülkelerdeki kullanıcılar diziyi beğendi mi? Orta Doğu ülkelerinin yerli yapımlarımıza olan ilgisi malum. Peki ya okyanus aşırı ülkelerde durum nasıl?

Dizi İstanbul’un hem modern hem de tarihi dokusunu yansıtıyor

Dizi İstanbul’un hem modern hem de tarihi dokusunu seyirciyle buluşturuyor.

10 bölümlük Hakan:Muhafız dizisinin başrolünü Çağatay Ulusoy üstleniyor. Dizi, İstanbul’da yaşayan ve olağanüstü güçlerinin farkına varan bir gencin hikayesini anlatıyor. Kapalıçarşı’da babasının yanında çalışan Hakan gizli, tarihi ve İstanbul’u korumakla görevli olan bir grubun üyesi olduğunu öğrenince kendisini modern dünyanın ötesinde yeni bir dünyada buluyor. İstanbul’da geçen dizi, İstanbul’un hem modern hem de tarihi dokusunu seyirciyle buluşturuyor.

Amerikan basını Hakan: Muhafız’la yakından ilgilendi

Yorumlardan biri şöyle: “Modern İstanbul’da tarihi bir savaş fikri ilgi çekici.”

New York Times, Slate, Salon, Vanity Fair ve Playboy gibi yayınlar için televizyon eleştirileri yazan Amerikalı Joe Keller, Desider isimli internet yayını için Hakan: Muhafız hakkında bir eleştiri yazısı yayınladı. Bu makalede Keller, Hakan: Muhafız’ın izlenmesi gereken bir Netflix serisi olduğunu ve günümüzün modern İstanbul’unda tarihi bir savaş fikrinin ilgi çekici olduğunu vurguluyor.

ABD’nin Entertaining Movie isimli yayını ise Türk dramasının son 10 yıl içerisinde sağlam bir temel oluşturduğunu ve Hakan: Muhafız’ın Türk dramasına yeni bir boyut kazandıracağını belirtiyor. Türk dizilerindeki 100 bölümden oluşan uzun ve yorucu dramaların artık yerini 10 bölümlük senaryolara bırakacağını aktarıyor.

Sosyal medya hesaplarında da diziye ilgi var 

Yurt dışından da birçok kullanıcı diziye sosyal medyadan övgüler yağdırıyor.

Avusturyalı Twitter kullanıcısı Chris K, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla, Hakan: Muhafız’a övgüler yağdırıyor. “Bunu Twitter’da paylaşma ihtiyacı hissettim. The Protector muhteşem bir dizi. Teşekkürler Netflix. Dublaj seslendirmeleri bile inanılmaz. İzlediğim her bir bölüm, bir diğerini izlemem için beni teşvik etti. Tabii bazı mükemmel aktörlerde…”

İspanyada’da diziye olan ilgi yoğun 

İspanya basını diziyle yakından ilgileniyor.

BBC Türkçe’nin hazırladığı haberde, Avrupa basınının da Hakan: Muhafız’a ilgi gösterdiği açıklanıyor. Habere göre, İspanya’nın günlük gazetelerinden La Vanguardia, dizinin yayına girmesini, “Yılın en çok beklenen yapımlarından biri sonunda başladı” başlığıyla servis etti. Yine İspanya’nın başka bir günlük gazetesi olan Público'da ise diziyle ilgili eleştiri yazısı yazıldı. Bu yazıda, gazeteci María José Arias, dizinin senaryosunun yüzde 100 orijinal olmadığını ve diğer süper kahraman hikayeleriyle benzerlikler taşıdığını söylüyor. Ancak Arias'a göre buna rağmen dizinin hikayesi, karakterlerin aldığı farklı dönemeçler ve karizmatik bir karakter olan Hakan sayesinde izlemesi ilginç bir hal alıyor.

Dizinin 2. sezonu geliyor

Hayranları tarafından merakla beklenen dizinin 2. sezon tarihi geçtiğimiz günlerde belli oldu. Hakan: Muhafız 26 Nisan’da Netflix’te seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

ABD’de ve Kanada’da bu Türk dizileri de izleniyor 

View this post on Instagram

👑🔥

A post shared by Ezel Dizi (@ezeldizii) on

Okyanus aşırı ülkelerde Türk dizilerine ilgi var. 
Hakan:Muhafız’ın dışında, ABD’de ve Kanada’da takip edilen belli başlı Türk yapımı televizyon dizileri de var. YouTube’dan Muhteşem Yüzyıl ve Çocuklar Duymasın; Netflix’ten ise Ezel ve Masum okyanus aşırı ülkelerden izleniyor. Genç kızların tercihi ise Aşk Laftan Anlamaz.