Quick Sigorta, Sigortacılık Öğrencileri ile Buluşuyor

Quick Sigorta, Sigortacılık Öğrencileri ile Buluşuyor

Quick Sigorta, ilk büyük Sosyal Sorumluluk Projesine bu hafta başlıyor. Sigortacılık öğrencilerine yönelik olarak planlanan proje “Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest” sloganını taşıyor. Proje çerçevesinde Quick Sigorta yöneticilerinin ve sigortacılık alanındaki uzmanların Türkiye genelindeki sigortacılık bölümlerinde panel, konferans ve atölye çalışmaları yapması planlanırken Quick Sigorta; eğitime vereceği desteği daha da ileriye taşıyor ve eğitime yatırım yapıyor.

Mayıs ayında ilk poliçesini keserek faaliyete başlayan Quick Sigorta ilk büyük Sosyal Sorumluluk Projesine bu hafta başlıyor. Sigortacılık öğrencilerine yönelik olarak planlanan proje “Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest” sloganını taşıyor. Proje çerçevesinde Quick Sigorta yöneticilerinin ve sigortacılık alanındaki uzmanların Türkiye genelindeki sigortacılık bölümlerinde panel, konferans ve atölye çalışmaları yapması planlanırken Quick Sigorta; Eğitime vereceği desteği daha da ileriye taşıyor ve Eğitime yatırım yapıyor.

Faaliyet gösterdikleri sektörün geleceğine yatırım yapmanın sigorta şirketlerinin görevleri arasında olması gerektiğini belirten Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen “Türkiye’de çok sayıda Üniversitenin Sigortacılık Bölümleri ve Sigortacılık Meslek Yüksek Okulları bulunmakta, üzülerek gördük ki bu bölümlerde okuyan sigortacı adayları gerçek bir poliçe görmeden mezun oluyorlar, sigorta uygulayıcısı olarak yetiştirilirken uygulamayı staj dönemleri dışında göremiyor yaşayamıyorlar. Sistem pratiği olmayan mezunlarımızın sigorta aracıları ve sigorta şirketlerinde iş bulmaları ise kolay olmuyor. Bu konuda Üniversitelerimizin çok değerli akademisyenleri şahsi çabalarıyla öğrencilerinin bu açıklarını gidermeye çalışıyorlar.

İşte tam bu noktada yöneticilerimizin sadece konuşmacı kimliği ile eğitime destek vermelerinin yeterli olmayacağını okullarımıza ve öğrencilerimize gerçek uygulamaları birebir yapabilecekleri, yazılımlara ve sunuculara direkt erişerek gerçek sigortacılık deneyimini yaşayabilecekleri alt yapı yatırımını da yaparak Üniversitelerimizin hizmetine sunmayı görev bildik.

Kısaca sistemimizi öğrencilere açıyoruz. Yani öğrenciler bizim sistemimize kendileri için özel oluşturulan sunuculardan girerek her türlü branşta sigortacılık teklifleri üretebilecek ve eğitim amaçlı sigorta poliçesi oluşturabilecek. Blogumuza yazı yazabilecek, sosyal medya kanallarımıza içerik üretebilecek” dedi.

İŞ İMKANI VE BURS VERECEĞİZ

Projenin ilk ayağını Sivas Zara’da gerçekleştireceklerini belirten Levent Uluçeçen “Diğer illerdeki Üniversiteler ile devam edecek olan etkinlik ve yatırımlarımızın 2018 yılı etabı tamamlandığında projemizin son ayağı olan çalışma devreye girecek ve öğrencilere farklı dallarda katılabilecekleri bir sigortacılık yarışması sunacağız. Bu yarışma çerçevesinde öğrencilere Quick Sigorta’da ise başlama, burs ve farklı ödüller sunacağız.. 2018 ortalarında bu amaçla planlanan sitemiz devreye girecek. Öğrenciler buraya farklı başlıklar altında oluşturduğumuz kategorilerde projelerini sunacak. Tamamını titizlikle değerlendireceğiz “ dedi.

Sigortacılık bölümlerinde okuyan öğrencilerin sektörün geleceği olduğunu belirten Uluçeçen, “ Teorik eğitim önemli. Her alanda teori konunun temelini oluşturuyor. Ancak pratiğin kendine has özellikleri var. Öğrencilerin bu özellikleri görmesi, tanıması lazım. Sektörün uzmanları ile bir araya gelip kafalarındaki soruların cevaplarını alması, uygulamaları ise bizzat yaparak 360 derece hakimiyet kazanması lazım. Eğer bu proje çerçevesinde onlara biraz olsun faydamız olursa çok mutlu olacağız” dedi. 

Projenin ilk etkinliği 3 Kasım 2017 tarihinde Sivas Zara’da bulunan , Cumhuriyet Üniversitesi, Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü’nde yapılacak. Etkinliğin sabah bölümünde yapılacak olan toplantıda Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen “ Sigortacılığın Önemi ve Kariyer Yolu”, Maher Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve GESİD Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, “Türkiye’de Sigortacılık ve Gelecek ; Quick Sigorta Örneği”, Quick Sigorta Pazarlama ve İletişim’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Kızılbay , “Quick Sigorta’nın Marka Yolculuğu ve Dijital Sigortacılık”, Sigorta Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nedim Erdem, “ Geleceğin Sigorta Müşterisi ve Dijital Sigortacılık” başlıklı konuşmalarını yapacak. Öğleden sonra ise Quick Sigorta sistemlerinin tanıtımı ve kullanım şekli, Quick Sigorta Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Çalık tarafından öğrencilerle paylaşılacak. Günün son etkinliğinde ise konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevaplamak için bir araya gelecek.